Възможно е да сте сред първите държави в Европа, елиминирали

...
Възможно е да сте сред първите държави в Европа, елиминирали
Коментари Харесай

България напредва в замяната на цигарите с бездимни алтернативи


Възможно е да сте измежду първите страни в Европа, отстранили пушенето след 10-15 години, споделя Томазо Ди Джовани - вицепрезидент „ Международни връзки “ във Филип Морис Интернешънъл

България е измежду страните, които напредват бързо в замяната на цигарите с другите възможности с понижена щета, а българите са отворени към нововъведенията в тютюна и никотина. Заключенията са на Томазо Ди Джовани, вицепрезидент „ Международни връзки “ на Филип Морис Интернешънъл, който се срещна с български публицисти във връзка 5 години IQOS в България.

 „ Близо 10% от българските пушачи към този момент са минали на артикул, който е по-добър избор за тяхот цигарите. Според мен това е незабравим триумф “, изясни информационният специалист, който в последните години работи интензивно по основаването на схващане за трансформацията на тютюневата компания.  Визията за бъдеще без пушек на Филип Морис Интернешънъл към този момент е необятно публикувана на близо 70 пазара в света, а задачата е до 2025 година те да станат 100, потребителите на бездимни други възможности да са над 40 милиона и по този метод пушенето да стане отживялост. По отношение на бързината на разпространяване на новите артикули, страната ни се намира по средата, сочат данните на компанията.

„ В България нововъведенията се одобряват добре, и резултатите до момента са в действителност забележителни, само че темпът е малко по-бавен спрямо други страни. Например в Рим, моят роден град, 25% или една четвърт от пушачите към този момент са минали на бездимните ни други възможности. В Атина обстановката е почти същата. В някои страни като Япония и Обединеното кралство, една трета от пушачите към този момент са минали на бездимни други възможности “, показа Ди Джовани.



Именно в Япония е максимален броят на отказали се пушачи с  помощта на по-малко нездравословни други възможности. Една трета от японците, употребяващи цигари, са минали на устройства с нагряване, а резултатите от това не закъсняха  и във връзка с здравната статистика, стана ясно по време на презентацията на Ди Джовани. Миналата година изследване в страната сподели фрапантно понижение на хоспитализациите от болести, свързани с тютюнопушенето, откогато бездимните други възможности са на пазара и всеобщо замениха цигарите. 

Пълната подмяна на цигарите с други възможности с понижена щета ще настъпи по друго време в обособените страни. По-бързият ритъм на смяната зависи от публичните политики и представителите на здравната общественост, които също могат да изиграят своята роля, споделя още шефът „ Международни връзки “ на Филип Морис Интернешънъл. Според него в страни като Япония и други, които поддържат намаляването на вредата, след 10-15 години цигарите могат да бъдат спомен от предишното. България също има късмет да се подреди в позитивната статистика.

„ Промяната от 10% единствено за няколко години в България в действителност е приказен резултат, само че може да се направи и повече, в случай че всички подкрепяме този развой. България е пионер във връзка с въвеждането на прогресивно законодателство и нововъведенията в никотина и тютюна се одобряват добре. Ако бъдат положени още малко старания и има социална поддръжка, страната може да стане една от първите в Европа, в които цигарите ще бъдат сменени от по-малко нездравословни други възможности. Това е изцяло допустимо да се случи в България “, отбелязва Томазо Ди Джовани.

Той акцентира, че методът за понижаване на вредата стартира с човешкото предпочитание за нововъведения, направени за по-добро бъдеще. Такава иновация е даже хладилникът, който към този момент век е естествена част от битието ни и с помощта на него са понижени сензитивно случаите на рак на стомаха поради вярното предпазване на храната. Иновации за понижаване на вредата са и защитните колани на колите, които избавят животи, а приложението им се постанова заради увеличаващата се допустима скорост в съвремието ни.



През идващите 10-20 години нововъведенията могат да решат едни от най-належащите промени на нашето съвремие, безапелационен е Ди Джовани. Иновациите, основани на просвета и технологии към този момент трансформират Филип Морис Интернешънъл – бизнесът на компанията през днешния ден е друг отпреди 10 години - 99% от научноизследователската активност е отдадена на бездимните други възможности, a 70-75% от комерсиалните действия са свързани точно с тях. За напредъка на задачата за бъдеще без пушек работят 980 учени, лаборанти и инженери. Хоризонтът на Филип Морис Интернешънъл за бъдещето е даже още по-смел,  навлизайки в области като опазване на здравето и качество на живот, след придобиването на фармацевтични компании като OtiTopic, Vectura и Fertin Pharma. „ Предприемаме тази стъпка, тъй като с течение на времето и в процеса на работа по основаване на бездимни други възможности, натрупахме доста експертни познания по отношение на науката и технологиите, свързани с приема на субстанции и медикаменти, и на никотин, въз основата, на които можем да изградим ново бъдеще за компанията “, добавя Ди Джовани.

Като част от тактиката на Филип Морис Интернешенъл за разширението на портфолиото от бездимни други възможности неотдавна компанията закупи и шведската Swedish Match - водач при тютюневите артикули за орална приложимост – снус и никотинови пликчета. От 2024 година се чака Филип Морис Интернешънъл да стъпи още веднъж на пазара в Съединени американски щати откакто подписа съглашение с досегашния си дистрибутор Altria за комерсиализиране на IQOS в дълготраен проект.

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР