Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да отговаря на

...
Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да отговаря на
Коментари Харесай

БСП може да подкрепи кабинет, но без политически лидери в него

" Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да дава отговор на нашите визии и нещата, които поставихме в предизборната акция ". Това съобщи Атанас Зафиров от управлението на Българска социалистическа партия.  

Той удостовери, че става въпрос за кабинет без политически водачи, а механически.

" Няма по какъв начин да подкрепим кабинет с министър председател Борисов ", сподели Зафиров.

Запитан дали ще поддържат, в случай че е с мандат на ГЕРБ, той отговори: " Все с някакъв мандат би трябвало да бъде ".

" Тези неща, които приказвам, са с огромна доза конвенционалност, защото решенията ще ги взима нашия Национален орган и нашата парламентарна група, която още не е ясно в какъв прецизен състав ще бъде ", каза Зафиров.

Запитан дали има значение, дали Българска социалистическа партия ще може да предлага специалистите, Зафиров сподели: " Това е процедура, която би трябвало да бъде конкретизирана. При всички положения, в случай че Българска социалистическа партия поддържа подобен кабинет, би трябвало да има лостове за въздействие, за влияние върху политиките, които организира този кабинет ", сподели Зафиров. 

Оставката на Корнелия Нинова е действителен акт на вдишване на отговорност за извънредно слабите резултати на партията, разяснява още той. " Смятам, че това е естественото държание на политически водач на партия, която е изгубила изборите ", сподели Зафиров.

Той добави, че не е коментирано дали Нинова отново ще се кандидатира за поста водач на Българска социалистическа партия.

" Не сме коментирали това на вчерашното съвещание на Изпълнителното бюро, което не беше леко на фона на резултатите. Смятам, че оставката ѝ е откровена ", сподели Зафиров.  

" Така или другояче мандатът на Нинова изтича след няколко месеца. Нормалната процедура, написана в устава е при непринудено подадена оставка следва избирането на някой от заместниците ѝ, който да довърши мандата. Аз персонално до края на мандата ще продължа да вземам участие в работата на това управление ", съобщи Зафиров.

Той въпреки всичко отхвърли да разяснява както оставката на Нинова, по този начин и опцията тя отново да се кандидатира за поста.

" Не единствено ние губим гласове. Но при нас тези процеси са по-видими, те се повтарят в една поредност, което демонстрира наклонност ", разяснява Зафиров.

Той изясни, че по този начин или другояче управлението на Българска социалистическа партия сега е в развой на дотъкмяване на мандата и има процедури, които би трябвало да бъдат изпълнени от някакво управление.

Относно апелите за неотложно привикване на конгрес на партията, Зафиров съобщи, че се надява на Националния съвет да   се получи смислена полемика по въпроса.

Запитан дали Крум Зарков може да оглави партията, или още веднъж Сергей Станишев, Зафиров сподели, че последните няколко акции не ги е виждал в деяние.

" Кой по какъв начин ще се връща, си е негов проблем. Убеден съм, че идващото управление на партията, даже и краткотрайното, би трябвало да подаде ръка на всички, които са афектирани, наранени, подценени, които са изгубили присъединяване в дейния живот на партията ", сподели Зафиров.

" Ако някой си показва, че Българска социалистическа партия е отслабена и ще бъде лесна плячка – това няма да бъде позволено. Има кръгове и среди, които се пробват да овладеят Българска социалистическа партия, да я създадат послешна ", сподели Зафиров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР