Възможно е да има подпорна стена, но със сигурност има

...
Възможно е да има подпорна стена, но със сигурност има
Коментари Харесай

Дончев за Алепу: Възможно е да има подпорна стена, но със сигурност има и хотел. Проверката свършва до дни

Възможно е да има подпорна стена, само че сигурно има и хотел. Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява провокиралия мощно публично възмущение градеж на плажа Алепу. Компанията, стояща зад тези към този момент четири вдигнати етажа, твърди, че строи брегоукрепително оборудване.

" Не съм разглеждал документите, само че това, което виждат очите ми на всички фотоси и изображения - допустимо е да има подпорна стена, само че сигурно има и хотел. Това е очевидно с просто око. Премиерът разпореди на управлението на ДНСК да се срещнат със ситуацита персонално на място и се надявам когато пред очите ми са освен документите, само че и това, което виждат и могат да пипнат, да ни осветлят по отношение на тази обстановка - какво е оборудването, тъй като може би брегът, уверен съм, че има потребност от подсилване, само че по какъв начин се комбинира подпорна стена и хотелско оборудване за мен е комплициран въпрос, на който не мога да ви отговоря сега. Сложен е от позиция на законодателството ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Запитан чия отговорност е, Дончев отговори: " Не мога да ви отговоря каква категория обект е, с цел да получите безапелационен отговор каква е ролята на общината, каква е ролята на РДНСК. Защото обектите от друга категория се управляват от разнообразни служби. Няма нарушаване единствено на " Натура ". Тука в тази ситуация приказваме за позволение за градеж - какъв вид обект, дали има обособени разрешителни за градеж за подпорна стена или хотел или това по някакъв метод интегрира го в един обект. Не мога да ви отговоря на този въпрос. Проверката ще завърши до дни. Това е парещ публичен проблем и не можем да си позволим да чакаме седмици ".

Той даде коментар и обстановката с парното. " Цената на парното няма да стане по-висока. Д-р Иванов имаше брифинг през днешния ден следобяд и означи, че цената в действителност ще падне. Цената на парното не е единствено газ, там има и труд, и други разноски. Каквито и рецензии да е имало във връзка с активността на КЕВР, едно е неоспорим факт - в този мандат неговата самостоятелност е стандарт. Премиерът беше задължен да реагира, тъй като някой трябваше да отговори на жителите за какво би трябвало да се подвига парното, щом цената на газа пада ", сподели Дончев.

" Опасността от Ковид не е свършила. Макар и да е дребен, имаме брой болни. Трябва да бъдем деликатни ", добави той.

Вицепремиерът даде коментара си и за пониженото Данък добавена стойност на книгите и хотелите. " Ако диалогът беше останал на равнището на ресторантьорските услуги, той може би имаше смисъл, тъй като тук представителите на бизнеса бяха почтени. Никой от тях не сподели - ние желаеме редуцирана ставка на Данък добавена стойност, с цел да създадем храните по-евтини. Те бяха почтени и споделиха - ние желаеме това като мярка за поддръжка на бизнеса, който в действителност страда, в резултат на ограничаващите ограничения. И неговата работа няма по какъв начин да бъде възобновена от един път даже пандемията да замине. Те са изгубили обороти за повече от 2 месеца. Няма по какъв начин същият размер клиенти да има. Това бе коментирано като мярка за поддръжка на бизнеса, и то краткотрайна. Лошото е, че оттук насетне става една полемика, където всеки отрасъл, всеки производител и т.н ще могат да вадят причини всъщност солидни. Доказано е следното, и то е международен опит - че диференцираните ставки на Данък добавена стойност са по-скоро неприятна процедура, те усложняват данъчната система, дават късмет за злоупотреби, което ние не желаем.

И второто, което е потвърдено от други страни, които са намалявали Данък добавена стойност, е, че всекидневно това не се отразява на цената на стоката и на услугата. Тоест потребителят не печели от това. Затова съм кардинално срещу. Данъчната система в България за повече от две десетилетия е потвърдила, че е добра, уравновесена, не товари жителите прекомерно доста. В същото време разрешава на страната да събира най-малко запас, който й разрешава да реализира всички обществени политики. Няма нищо неприятно в спор дали нещо не би трябвало да се промени в данъчната система, само че оттук насетне ще има вълна от претенции на всички сектори. Трябва да си отговорим и на комплицирания въпрос - в случай че ние редуцираме и понижаваме приходите в страната, по какъв начин това го съчетаваме с чувството и желанието на всички страната да харчи повече, в това число за обществени и антикризисни ограничения. Защото да припомня, че страната е в ролята на разпределител на това, което е събрала от всички. Това не е мярка, препоръчана от държавното управление. Редуцираното Данък добавена стойност за ресторантьорите беше препоръчано от самия отрасъл на поредност от срещи. След дълги диалози и тази мярка се комбинира с други ограничения, където държавното управление е осигурявало форми за поддръжка за жителите и бизнеса. По " 60/40 " страната дава живи пари безплатно, с което оказва помощ на бизнесмените да заплащат една значима част от възнагражденията на служащите и за това до края на годината ще бъдат изхарчени 1,5 милиарда лв.. Тя беше удължена преди няколко дни, ще съществува толкоз, колкото е нужна и е безплатна мярка ", разяснява той в студиото.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР