Възможна ли е 100% уеб анонимност? Може би не, но

...
Възможна ли е 100% уеб анонимност? Може би не, но
Коментари Харесай

Осигурява ли една VPN услуга, сама по себе си, пълна анонимност в мрежата?

Възможна ли е 100% уеб анонимност? Може би не, само че вярната композиция от VPN услуга, Tor и биткойн може да обезпечи надеждна отбрана на самоличността онлайн.

Търсещите дискретност и политическите деятели по целия свят обезверено се нуждаят от анонимно сърфиране в мрежата. За този пазар елементарната дискретност на данните не е достатъчна*. Те желаят достъп до международната мрежа, без да оставят след себе си никакви следи, които могат да доведат до откриване на тяхната идентичност.

И въпреки всичко, да се реализира това е меко казано мъчно, с помощта на напъните полагани за следене на онлайн трафика и опциите на държавните шпионски организации, като NSA, за деанонимизиране. Всъщност, резултатите от търсенето по основна дума " анонимност в мрежата " съдържат няколко публикации, в които се твърди, че цялостната анонимност граничи с митологията.

От една страна, това изказване има солидна основа и може да се назова правилно. Един напорист съперник в последна сметка ще откри метод да наблюдава противниците си. От друга обаче, същински отдадените търсачи на конфиденциалност, могат да реализират съвсем неизвестен достъп до интернет, употребявайки вярната композиция от анонимната мрежа на Tor, VPN услуга и биткойни.

По-просто казано: това е мощен набор от принадлежности, който отстранява цялата идентифицираща информация от вашата онлайн връзка. В тази публикация ще разбираем по какъв начин обособените детайли се комбинират, с цел да обезпечат тази отлична анонимност в мрежата, както и ще обсъдим някои от техните плюсове и минуси.
Да стартираме с Tor през TAILS
Tor е безвъзмезден програмен продукт и отворена мрежа, която ви оказва помощ да браните уеб анонимността си от разбор на трафика. Едуард Сноудън да вземем за пример споделя, че е употребявал Тор за своята изобличителна активност. Тази мрежа приема истинската ви поръчка за DNS и я препраща през три криптирани възела, преди да я позволи дефинитивно.

Има голям брой способи за достъп до мрежата на Tor и множеството загрижени за поверителността консуматори вършат това през The Amnesic Incognito Live System (TAILS). Това е операционна система, стартирана от DVD, USB стик или SD карта. Когато заредите с TAILS, всичките ви интернет връзки автоматизирано се препращат през мрежата на Tor. Подобно на операционните системи Mac и Windows, TAILS идва с няколко вградени приложения, като уеб браузър, клиент за незабавни известия, имейл клиент, офис пакет и редактор на изображения и тон.

Основната разлика е, че стратегиите на TAILS са авансово конфигурирани предвид на сигурността, за разлика от тези на Apple и Microsof. Основният проблем с потреблението на самия Tor е, че държавните организации са почнали да го взимат на прицел. Едва през предходната година, планът Tor упрекна ФБР в опит за скрито съглашение с университета Карнеги Мелън, който да помогне на организацията да деанонимизира потребителите. В обвиняването от Tor споделят, че ФБР е платила 1 млн. $ на университета, позволявайки му да предприеме комплицирана офанзива. В един единствен ден, 100 злонамерени машини се причислиха към мрежата и започнаха да деанонимизират потребителите, които имат достъп и употребяват скритите услуги на Tor.

Tor реагира бързо и отстрани злонамерените машини, само че е допустимо да са породени вреди. Има сведения, че държавното управление на Съединени американски щати си е послужило с информация, съвпадаща с този пробив, с цел да изключи уеб уеб сайтове, част от тъмната мрежа, продаващи незаконни артикули и услуги, в това число борсата на опиати Silk Road 2.0.
Добавете VPN за в допълнение равнище на отбрана

Най-големата диря, която компрометира анонимността ви в мрежата, е вашият IP адрес. За благополучие, една надеждна VPN услуга може да направи доста за отстраняването на този проблем. След като един път стартирате своя Tor браузър, свързването с VPN ще маскира предоставения ви от Tor IP адрес, с подобен на VPN услугата. Така че, даже и този, който ви следи да откри, че вашата интензивност минава през Тор, той не може да го прави задълго. Тази конфигурация на VPN през Tor носи доста изгоди за анонимността в мрежата:

Налице са и някои дефекти, касаещи уеб анонимността. Например, не всички VPN услуги разрешават VPN през Tor. Прочетете рецензиите за другите VPN снабдители, с цел да намерите най-хубавата за тази настройка VPN услуга. Друг проблем е, че качествената VPN услуга коства пари. Това е проблематично, защото данните за заплащанията оставят ясна диря, които държавните организации да следват.

В случая с нашумял правосъден развой в Съединени американски щати да вземем за пример, ФБР проверява заплащанията, осъществени от обвинен към компаниите-майки на Private Internet Access и HotspotShield VPN.
Плащайте с биткойни
Грижите за оставащите записи за осъществени заплащания обаче изчезват, в случай че плащате с биткойни. Разгледахме биткойн интервенциите и криптографията в други публикации. За задачите ни тук значимата точка е, че тази виртуална валута е непроследима до направилия заплащането, в случай че извършите вярно трансакцията.

Важно е също да се означи, че не всички VPN услуги одобряват биткойн. Това трансформира опцията за разплащане с виртуалната валута в основен фактор, определящ избора на VPN услуга за търсещите дискретност. И на последно място, въпросът за заплащането е от значително значение, тъй като е най-хубавата процедура от време на време да сменяте VPN доставчиците си. По този метод ще редуцирате капацитета на тракерите да наблюдават непрекъснат VPN IP адрес. Просто се уверете, че плащате с вярно смесени биткойни, без значение коя VPN услуга ще изберете.
Тази система за уеб анонимност жертва скоростта
В съпоставяне с директния достъп до сървърите, системата Tor е мудна. Мрежата обезпечава анонимност посредством създаване на вериги с три релета, което лишава повече време. Мрежата също се пробва да построи вериги с релета в разнообразни страни, вследствие на което връзките пътуват повече.
Въпреки че работят по друг метод, VPN услугите също маршрутизират връзката ви към далечен сървър (макар че доста услуги ви разрешават да изберете сървър, към който да се свържете).
Когато тези два детайла се съчетаят, резултатът е надеждна, само че относително мудна връзка.
Накратко: Уеб анонимността изисква извънредно внимание
За всекидневно сърфиращите в интернет консуматори, уеб анонимността не е нито реалистична, нито търсена. А за тези, които желаят в допълнение равнище на дискретност, една VPN услуга ще се погрижи за всичките им потребности. И въпреки всичко интернет се употребява за непрестанно разширяващ се набор от действия и за една дребна група хора анонимността е въпрос на живот или гибел.

Ако принадлежите към тази група, тази система, съчетаваща Tor, VPN и биткойн е най-хубавото, което можете да постигнете. За сметка на част от скоростта на сърфиране, вашият IP адрес ще бъде покрит под сложна мрежа от криптиране. Въпреки всички тези защитни ограничения, съществуват няколко други метода, по които заинтригуваните страни могат да наблюдават интензивността ви онлайн, в това число (но без ни минимум да се лимитират единствено до тях), прихващане на данни за вход с идентифицираща информация, прихващане на данни посредством подправени уеб уеб сайтове и деанонимизиране на консуматори посредством зловредни файлове, налични за събаряне.

Тези техники демонстрират, че това, което вършиме в интернет, може да разкрие самоличността ви, не по-малко в сравнение с връзката ви. Бихме желали да чуем какво мислите по въпроса. Искате ли цялостна анонимност в мрежата? Има ли по-добър метод да скриете своята идентичност онлайн от системата, която описахме тук? Ако знаете подобен, апелирам осведомете ни в мненията.

*vpnMentor поддържа тези, които ценят поверителността на данните си. От друга страна обаче, не утвърждава каквато и да е противозаконна активност.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР