Възможен е всякакъв развой на балотажа в София. Финалът е

...
Възможен е всякакъв развой на балотажа в София. Финалът е
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Брандът Васил Терзиев се продаде изключително добре, но е близо до максимума

" Възможен е всевъзможен процес на балотажа в София. Финалът е безусловно отворен. " Това мнение изрази пред политологът Страхил Делийски, учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Васил Терзиев е покрай максимума на своя електорат. Той активизира по-малко, в сравнение с листата, уточни анализаторът.

" Ако той може да пораства като спомагателна поддръжка, няма да е прекомерно доста. Всичко зависи от това какво Ваня Григорова ще успее да активизира ", счита анализаторът.

Според него на вчерашния локален избор огромна част от непартийната външна страна в София се е отказала да гласоподава и се е получила активизация на избран вид гласоподаватели - характерна група, която се е мобилизирала доста " по силата на един остарял инстикт ".

" Това не е гласоподавател с пар екселанс политическо мислене. Това е гласоподавател, който носи по-скоро потребителска просвета, жителят консуматор, който мисли политиката през " заплащам, с цел да получа услуга ". Той е най-концентриран в София, този вид гласоподавател. Той доста повече си наподобява с жителя консуматор в Съединени американски щати, в сравнение с с неговия комшия по квартал. Ключовото е, че става въпрос за потребяване на марки, няма значение политиката. Брандът " Терзиев ", марката " Демократична България ", " Спаси София ". Този жител не си задава въпроса по какъв начин по този начин представители на държавното управление ще стачкуват против себе си. Той се активизира от марки и знаци. Както отиваме да си купуваме избран вид маратонки. Брандът " Васил Терзиев " се продаде извънредно добре на фона на другото ", разяснява Делийски.

На балотаж влиза претендент със напълно друг профил – Ваня Григорова, уточни още в разбора си Страхил Делийски. Според него акцията на Григорова е предложила " диалог, роман, извънредно присъщ за дебата в цяла Европа ".

Обикновено резултатите на Българска социалистическа партия са по-добри в страната, в сравнение с в София. Сега имаме нещо по-различно - междинният резултат за листите на Българска социалистическа партия в страната е много под този в София, посочи още Делийски.

" На мен ще ми е извънредно забавно по какъв начин резултатът в София ще се отрази върху социалистическата партия. Защото няма по какъв начин да не се отрази ", уточни Делийски.

Хекимян не е бил първият избор, а авариен вид на ГЕРБ, счита политологът. По думите му в началото той е отворил акцията си, с цел да разшири поддръжката, само че след това я е затворил измежду гласоподавателите на ГЕРБ.

Усещането за конструирана локална власт, зад която не стои законно доверие, а корпоративни частни ползи, става все по-натрапчиво, акцентира Страхил Делийски по отношение на намаляваща изборна интензивност. Според него абсурдът с ДАНС и машините ни концентрира върху технологията по какъв начин се създават цифри и е отказал доста хора да гласоподават, без това да значи, че са аполитични.

" Изборът като инструмент на политическо посланичество беше сменен с изборите като произвеждане на цифри, което да даде на някого властта. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР