Възходът на криптовалутите от последните няколко месеца получи нов сюжет

...
Възходът на криптовалутите от последните няколко месеца получи нов сюжет
Коментари Харесай

Dogecoin: Защо любимата криптовалута на Мъск поскъпна почти двойно за месец

Възходът на криптовалутите от последните няколко месеца получи нов сюжет - с присъединяване на рисувано куче шиба ину и Илон Мъск. След дълъг застой, Dogecoin скочи с към 50% за седмица и с близо 100% за месец поради клюки, че милиардерът може да я направи платежно средство в обществената си мрежа X/Twitter.

Doge... какво?

Dogecoin е основан на смешка от софтуерните инженери Били Маркус и Джексън Палмър през 2013 година Негов амулет е кучето от миймовете за Doge.

Криптовалутата се оказа в светлината на прожекторите през 2021 година, когато дребни вложители от Reddit, насърчавани от Илон Мъск, надуха цената на компанията GameStop и нанесоха огромни вреди на хедж фондовете, които залагаха против нея.
 Създателят на Dogecoin:
Създателят на Dogecoin: " Нямам концепция по какъв начин той доближи капитализация от $9,1 милиарда "

Били Маркъс продава всичките си Dogecoin, с цел да си купи Honda Civic втора употреба през 2015 година

В полемиките коя криптовалута е еквивалент на акциите на Gamestop се появи името на Dogecoin. След цялата сага се включи и Мъск. С обява в Twitter, която съдържа една дума: Doge. Той изясни, че това е обичаният му тип крипто, тъй като " има най-хубавия комизъм и има кучета ", споделя Quartz.
 Dogecoin, криптовалутата смешка, се срина и изигра притежателите си
Dogecoin, криптовалутата смешка, се срина и изигра притежателите си

Така Илън Мъск първо я напомпа, а по-късно я смъкна

Милиардерът промотираше Dogecoin в разнообразни платформи, като по този начин тя влезе в Топ 10 по пазарна капитализация измежду криптовалутите. По-късно, обаче, Мъск дефинира в тв присъединяване токена като " скица " (hustle) и цената на DOGE потегли надолу.

Нова вяра

Завръщането на Dogecoin е обвързвано с изявления на авторитетни фигури, свързани с криптовалутата (и с Мъск). Според тях скоро има огромна възможност тя да стартира да се употребява за peer-to-peer заплащания в платформата. Dogecoin към този момент има лимитирана приложимост в Tesla и SpaceX - други от фирмите на милиардера.
 Съоснователят на dogecoin: Криптовалутите са машинация, посредством която богатите стават още по-богати
Съоснователят на dogecoin: Криптовалутите са машинация, посредством която богатите стават още по-богати

" Криптоиндустрията употребява мрежа от сенчести бизнес връзки, купени инфлуенсъри и медии ", безапелационен е Палмър

Това докара токена до най-високата му цена от декември 2021 година насам - 22 цента. Това към момента е надалеч от пика от май същата година, който беше 74 цента.
 Илон Мъск желае да разреши заплащания с Dogecoin в Twitter?
Илон Мъск желае да разреши заплащания с Dogecoin в Twitter?

Миналата седмица, известната като меме криптовалута, увеличи цената си със120%

Според CryptoPotato има минимум един огромен вложител (т.нар кит), който е трансферирал DOGE за над 180 млн. $ към незнаен портфейл. Веднага се появиха спекулации, че това е точно Мъск. Със сигурност почитателите на Dogecoin в този момент стискат палци никоя телевизия да не му даде думата по тематиката...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР