Вазелинът е продукт, получен при рафинирането на нефт. Той е

...
Вазелинът е продукт, получен при рафинирането на нефт. Той е
Коментари Харесай

Вазелин - сред най-достъпните козметични продукти


Вазелинът е артикул, получен при рафинирането на петрол. Той е измежду най-достъпните съставки, употребявани в козметиката, намира необятно приложение и във фармацията. Много хора го отхвърлят поради метода, по който е прозведен, само че той има доста изгоди.

Лекува ожулвания и изгаряния



Вазелинът поддържа влажността на кожата. Проучване демонстрира, че той е изключително сполучлив при лекуване след интервенции. Заздравява рани и ожулвания, само че би трябвало да се нанесе върху добре дезинфекцирана кожа, в противоположен случай възпалението в тях ще се увеличи.

Овлажнява кожата

Много кремове за лице, ръце и тяло съдържат вазелин. Те усъвършенстват хидратацията на кожата и я омекотяват. Също по този начин вазелинът оказва помощ при напукани устни или почервенял и изсъхнал нос, чийто кожа е раздразнена от по-честата приложимост на кърпички.

Премахва грима

Вазелинът е ефикасно средство за разчистване на грим. Той е изцяло безвреден за нежната кожа към очите.

Предпазва бебешката кожа

Кожата на бебетата е доста нежна. Често те получават по този начин нарчения памперс дерматит. Ако дупето на бебето е зачервено и сопнато, можем добре да го измием и подсушим, след което да го намажем с подобаващ вазелин. Хубаво е детето да постои малко по този начин, след което да му се постави памперса. По този вазелинът основава защитна преграда на кожата, която не разрешава проникването на влага.

Подхранва ноктите

По-честото мазане на ноктите с вазелин вечер, преди лягане, подхранва и усъвършенства нокътната плочка, прави кожата на ръцете по-мека и гладка.

Вазелинът има своите изгоди, само че би трябвало да се нанася единствено локално. Не е целесъобразно да се употребява вместо лубрикант. Проучване на Ройтерс измежду 140 дами демонстрира, че 17% употребяват нефтения артикул точно за тази цел, а това може да докара до бактериална вагиноза.

Свързани публикации.. Домашен еликсир за устни с невен и ший 0 Глицерин - мощно оръжие против напукани пети 0 Зехтин вместо еликсир за устни?! 0

Потенциални нежелани реакции

Някои хора са с по-чувствителна кожа и може да получат алергия, в случай че употребяват вазелин или други нефтени артикули, по тази причина е добре да четат по-подробно етикетите на козметиката, която желаят да купят.

Ако желаеме да намажем рани с вазелин, е добре да почистим мястото, другояче то ще се инфектира. От друга страна вдишването на някои типове вазелин може да провокира респираторни проблеми. Продуктът не се предлага на хора, предразположени към акне, тъй като е по-мазен.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР