Въздушните удари в северозападната сирийска провинция Идлиб бяха прекратени в

...
Въздушните удари в северозападната сирийска провинция Идлиб бяха прекратени в
Коментари Харесай

Временното спиране на огъня в Идлиб влезе в сила

Въздушните удари в северозападната сирийска провинция Идлиб бяха прекъснати в събота заран, откакто държавните сили се съгласиха на подкрепено от Русия помирение, след траяли четири месеца смъртоносни бомбардировки, оповестява AFP, представена от БГНЕС.
„ Няма самолети в небето и въздушните удари са прекъснати “, заяви Рами Абдул Рахман, ръководителят на основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права.
Сблъсъците сред силите, лоялни на режима в Дамаск, и бунтовниците в последния бастион на съперниците на президента Башар Асад, са спрени от 6 часа сутринта локално време. Рахман обаче съобщи, че артилерийският огън и ракетните набези към момента не престават.
Съюзникът на режима в Дамаск – Русия, разгласи в петък, че държавното управление на Асад, ще съблюдава краткотрайното помирение в Идлиб. Според Москва задачата на мярката е да „ стабилизира обстановката “ в провинция – едно от последните укрепления на опозиционните сили.
Сирийското държавно управление се е съгласило на договорката, оповестява сирийската държавна осведомителна организация САНА. Армията обаче си резервира правото да отговори уместно на всевъзможни нарушавания на съглашението от страна на джихадистите и на бунтовницие, показва организацията, цитирайки военни източници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР