Въздушни удари по Ивицата Газа убиха производител на оръжия на

...
Въздушни удари по Ивицата Газа убиха производител на оръжия на
Коментари Харесай

Израел елиминира водещия прозиводител на оръжие на Хамас

Въздушни удари по Ивицата Газа убиха производител на оръжия на Хамас и няколко бойци. Това заяви израелската войска в сряда, до момента в който нейната въздушна и наземна атака беше ориентирана към мрежата от тунели на екстремистите под обсадения палестински анклав, предава Ройтерс.

Свидетели споделиха, че хиляди хора напущат северните региони и се насочат на юг по път, следен от израелски танкове в сряда, по време на ежедневния четиричасов прозорец, разгласен от израелските сили за цивилни да изоставен. Хиляди други към момента остават в обкръжената зона, в това число в основната болница Ал Шифа в град Газа.

Тъй като войната към този момент навлиза във втория си месец, представители на Организация на обединените нации и страните от Г-7 ускориха апелите за филантропична пауза във военните дейности, с цел да оказват помощ за облекчение на страданието в Газа, където постройките са разрушени и главните ресурси са на привършване. Палестинските управляващи споделят, че повече от 10 000 души са били убити, 40% от тях деца.

Нивото на гибел и страдалчество е „ мъчно за схващане “, сподели в Женева представителят на здравната организация на Организация на обединените нации Кристиан Линдмайер.

Израелските военни оповестиха в сряда, че два обособени удара са отстранили водещия оръжейник на Хамас, Махсейн Абу Зина, и бойци, участващи в противотанков или ракетен огън земя-земя.

Палестинските медии оповестиха за конфликти сред екстремисти и израелски сили покрай бежанския лагер ал-Шати (Плаж) в град Газа. Въоръженото крило на Хамас, бригадите Из ад-Дин ал-Касам, съобщи, че бойците му са унищожили израелски танк в град Газа. Ройтерс не съумя да ревизира изказванията на бойното поле на нито една от страните.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР