Въздушна тревога беше обявена тази сутрин в няколко области в

...
Въздушна тревога беше обявена тази сутрин в няколко области в
Коментари Харесай

Въздушна тревога и тази сутрин в Украйна, Русия заплаши да преразгледа отношенията си със Секретариата на ООН

Въздушна паника беше оповестена тази заран в няколко области в Украйна. По информация на локалната военна администрация удари е имало и в Киевския район. Към момента няма данни за жертви.

На фронта - най-сериозно остава ситуацията край Бахмут.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски назова " полуда " тактиката на съветското командване, а Русия разгласи, че може да преразгледа връзките си със Секретариата на Организация на обединените нации.

От месеци руснаците се пробват да завладяват Бахмут, град в Донецка област, чието население - преди войната, е било към 70 000 души. Бахмут се намира на главния път сред Славянск и Краматорск, които сега са под украински надзор.

" Натискът тук единствено демонстрира лудостта на съветското военно командване. Ден след ден хората се пращат на сигурна гибел, артилерийският огън е безконечен, а резултат няма. Като цяло укрепваме позициите си по цялата фронтова линия. Намаляваме качествата на окупаторите, разрушаваме логистичните им центрове и приготвяме положителни вести за Украйна ", сподели украинският президент Зеленски в среднощното си послание.

Според анализатори, обаче, огромната борба ще се води за Херсон. Русия укрепва позициите си и се готви да отбранява града.

" Руснаците сменят позициите си. Нашето разузнаване удостовери, че укрепват редовете си с новобранци, укрепват фланговете, копаят окопи. Те се опасяват от военновъздушните ни сили, от артилерията и бойците ни ", счита украински военнослужещ.

Киев твърди, че украинската атака се е забавила и заради неподходящите метеорологични условия. А съгласно източници в Москва, до седмици ще стартира украинско нахлуване и в Запорожка област.

Русия може да преразгледа връзките си със Секретариата на Организация на обединените нации, в случай че стартира следствие към дроновете, с които е атакувана Украйна. Това съобщи непрекъснатият представител на Мосва в Организация на обединените нации Василий Небензя.

" Не става дума за спиране, само че ще има проверка на връзките ", добави той.

Украйна и редица западни страни упрекват Иран, че доставя дронове на Русия, които тя употребява във войната. А това съставлява нарушаване на глобите, наложени на Техеран поради нуклеарната му стратегия.

Междувременно Сенатът на Полша одобри резолюция, в която разгласи Русия за терористичен режим и прикани интернационалната общественост да поддържа Международен углавен съд, който да проверява военните закононарушения в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР