Въздухът в Германия е станал по-чист. През 2020 г. е

...
Въздухът в Германия е станал по-чист. През 2020 г. е
Коментари Харесай

Качеството на въздуха в Германия се е подобрило значително

Въздухът в Германия е станал по-чист. През 2020 година е записано доста по-ниско наличие на нездравословни субстанции в него, в сравнение с в предходни години.
Според информация, предоставена от министъра на околната среда и нуклеарната сигурност Свеня Шулце, понижението на концентрацията на азотен диоксид и фини прахови частици единствено ненапълно се изяснява с въведените поради ковид ограничавания. Положителната наклонност в тази област се е запазила в продължение на доста години, сподели тя.
От всички немски градове единствено в Хамбург и Мюнхен е записано превишаване на оптимално допустимото равнище на наличие на азотен диоксид, сподели министърът на околната среда Дик Меснер. Той означи, че за подобряването на обстановката немалка заслуга имат актуалните дизелови коли и подобрението на програмното обезпечаване на транспортните средства.
В същото време в интервала на заключване през март – април 2020 година е намалял интензитетът на пътния превоз с сред 20 и 50 %, което е разрешило да спадне наличието на азотен диоксид във въздуха с 25 %.
Меснер обаче предизвести, че е рано хората да се успокояват и напомни, че през 2018 година в Германия в резултат на поемане на ситни прахови частици са умряли повече от 63 000 души, предава Дойче веле, представени от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР