Въвличаме и страната и НАТО в конфликт, ако дадем самолети

...
Въвличаме и страната и НАТО в конфликт, ако дадем самолети
Коментари Харесай

Проф. Димитър Недялков: Ако дадем самолети МиГ-29 на Украйна, ставаме страна в конфликта, ефектът ще е само политически

Въвличаме и страната и НАТО в спор, в случай че дадем самолети МиГ 29, за които се приказва. Така ще станем страна в спора. А и няма да има изгода от тези самолети. Украинците ще могат да ги употребяват за няколко дни, тъй като руснаците им унищожиха системата за въздушно ръководство. Ефектът ще е единствено политически от даването на тези мигове. Това съобщи по Нова ТВ проф. Димитър Недялков от военната академия „ Георги Сава Раковски “.

Според него няма подозрение, че това е война против Европа, а ролята на България в тази обстановка може да бъде доста значима, тъй като имаме обичайни връзки и с двете страни. България може да бъде основател и място за договаряния. Дипломацията ни би трябвало да се задейства, предлага Недялков.
В една военна интервенция постоянно има разновидности за развиване. Възможен е и чеченски – изгорената земя. Но постоянно има отклонения. Путин има запас и за най-страшния вид – потребление на нуклеарно оръжие. Прави усещане, че въздушната мощност на Русия на този стадий не е употребена, а те имат запас. Твърденията, че привършва ресурсът на руснаците е част от осведомителната война, счита преподавателят.

Той изрази позиция, че българската войска се разрушаваше години наред, с цел да не може да извършва главните си функционалности в Алианса. Но съгласно член трети от контракта с НАТО можем да желаяме снаряжение и съоръжение на армията. Да желаяме да вземем за пример самолети Ф-16, на които нашите момчета, които в този момент се образоват в Съединени американски щати да могат незабавно да почнат да летят, откакто се забавя осъществяването на поръчката, която направихме. За да е несъмнено нашето небе въз основата в Граф Игнатиево би трябвало да имаме най-малко 16 самолета, които да са в непрекъсната подготвеност за реакция, твърди военният специалист.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР