Въвеждат вечерен час и в Мъглиж. Наложена е пълна забрана

...
Въвеждат вечерен час и в Мъглиж. Наложена е пълна забрана
Коментари Харесай

И в Мъглиж въведоха вечерен час

Въвеждат вечерен час и в Мъглиж. Наложена е цялостна възбрана за придвижване на хора по улиците сред 19 часа вечерта и 4 часа сутринта, заяви Нова телевизия.

" Този вечерен час важи за всички поданици на общината, без оглед на възраст на етническа принадлежност ", съобщи доктор Душо Гавазов, зам.-кмет на Община Мъглиж.

На неспазващите наредбите се постанова санкция от 20 лева При наново нарушаване - 100 лева Магазини, дрогерии и аптеки работят до 18:30 часа, а в общината, която има 15 села чакат хиляди да се приберат от чужбина.

" Само в Ягода и Юлиево се очакава да се върнат сред 2 000 и 2 500 наши сънародници, които сега работят в разнообразни западноевропейски и въобще в европейски страни и защото към този момент няма колизионни и неколизионни дестинации всеки един от тях съставлява евентуален риск ", разяснява още Гавазов.

" Лошото е, че ние губим сред 48 и 96 часа, с цел да можем да набележим тези хора, които са се върнали, тъй като липсва на процедура директна връзка сред граничните пропусквателни пунктове и органите на Министерство на вътрешните работи и РЗИ ", отбелязва зам.-кметът.

Към момента има карантинирани на територията на общината към 80 индивида, а от РЗИ остаряла Загора сме получили информация единствено за 2-ма индивида ", съобщи Душо Гавазов.

Общината има единствено два полицейски патрула, пет общопрактикуващи лекари, които са на предния фронт на опазването на здравето и един филиал на Спешна помощ. Не достигали както лекари, по този начин и униформени чиновници за наблюдение ограниченията за карантина.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че вкарват вечерен час и в Брезник. Преди дни бе обявено за Чирпан, за Козлодуй и Девин, а също и за Белица и Елин Пелин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР