Въвеждат се нови противоепидемични мерки в София. Това става ясно

...
Въвеждат се нови противоепидемични мерки в София. Това става ясно
Коментари Харесай

Нови COVID мерки в София

Въвеждат се нови противоепидемични ограничения в София. Това излиза наяве от нова заповед на РЗИ София

Заповедта влиза в действие от 4 август, а ограниченията ще са наложителни 30 дни

Освен в здравни, лечебни заведения, аптеки, оптики и градския транспор т, маските стават наложителни и за комерсиалните обекти , железопътни гари, автогари и летище София. 

В закрити пространства и на работното място би трябвало да се съблюдава наложителна отдалеченост от метър и половина , постоянна стерилизация и проветряване .  

При опция и по преценка работодателите и органите по назначение могат да създават  опция за работа в отдалечена форма

В детските заведения и профилираните институции се организира засилен утринен филтър в за недопускане на хора с клинични признаци на COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. 

Ограничения има и за свижданията в лечебните заведения

Припомняме, че част от ограниченията към този момент бяха въведени и допълнени от РЗИ София . Столицата обаче влезе в жълтия Етап 2 , който предвиждаше разширение на обсега на част от Коронавирус меркит е. 

Освен София , в жълтия Етап 2 са Варна и Силистра . Това демонстрира информация на DarikNews.bg в системата на здравните управляващи . Варна към този момент вкара спомагателни ограничаващи ограничения. В Силистра маските са наложителни, само че не във всички затворени пространства. 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР