Въвеждат контрол по вътрешните граници в Шенген.Чехия и Полша едновременно

...
Въвеждат контрол по вътрешните граници в Шенген.Чехия и Полша едновременно
Коментари Харесай

Шенген се пропука

Въвеждат надзор по вътрешните граници в Шенген.

Чехия и Полша по едно и също време и в съгласуваност вкараха граничен надзор по границите си със Словакия. Чешкият вътрешен министър разгласи, че от през днешния ден стартират инспекции на инцидентен принцип по словашката граница до 31 октомври с опция за удължение.

Причината са незаконните миграция и трафик. От среднощ инспекции стартират и на граничните пунктове сред Полша и Словакия. Мярката ще важи 10 дни, разгласи полският вътрешен министър Мариуш Камински.

Междувременно на незабавно свикана конференция министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер заяви, че в среднощ Австрия вкарва надзор по границата със Словакия.

Мярката е контрактувана с министрите на вътрешните работи на Полша и Чехия.

Уточнява се, че граничните инспекции са съгласувани и със словашкото вътрешно министерство. Това е нов стадий на взаимните дейности в битката с проведения незаконен трафик на хора за ограничение на противозаконната миграция.

В Словакия сега се следи възходящ брой противозаконни мигранти, преминаващи през страната по пътя към Германия и Западна Европа.

Това са основно млади мъже от Близкия Изток и Афганистан, които най-често минават по Балканския маршрут.

Австрия към този момент управлява границата с Италия и Словения, Германия вкара надзор по границата с Австрия, а по границата с Унгария и в пограничните региони патрулират общи екипи на австрийските и унгарските сили за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР