Въвеждат частични ограничителни мерки на територията на столичните кварталиФакултета, район

...
Въвеждат частични ограничителни мерки на територията на столичните кварталиФакултета, район
Коментари Харесай

7 положителни проби за коронавирус в столичните квартали Филиповци и Факултета

Въвеждат частични ограничаващи ограничения на територията на столичните квартали " Факултета ", регион " Красна поляна " и квартал " Филиповци ", регион " Люлин " , оповестиха от РЗИ-София. Мерките влизат в действие от 0.00 часа на 16 април 2020 година Преминаването ще бъде единствено през КПП-та .

Започва и бързо тестуване и пробонабиране за ПСР, както и епидемилогично изследване за столичните квартали " Факултета " и " Филиповци ".
 Още 12 случая на ковид през днешния ден
Още 12 случая на ковид през днешния ден

747 стават доказаните случаи в България, 36 са умрелите

По време на епидемиологичното изследване бяха направени 60 бр. бързи теста, 7 от които бяха позитивни на COVID-19 . На същите 7 лица бе взета и проба за ПСР, като все още те нямат клинични изяви . Техните контактни лица са над 150 души. От РЗИ бъде проследявано и тяхното положение.

Спецификата на тези региони, с оглед гъстотата на популацията и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на показалите признаци , е причина за по-бързо насърчаване на затруднения породени от болестта.

По последни данни има шестима умряли от кварталите " Факултета " и " Филиповци ". В лечебни заведения в София има двама в по-тежко положение в реанимация и 10 души с по-лека демонстрация на болестта в отделенията.

Директорът на РЗИ-София вкара Данчо Пенчев следните ограничения:
Въвеждам следните противоепидемични ограничения на територията на квартал " Факултета ", регион " Красна поляна " и квартал " Филиповци ", регион " Люлин " в гр. София, считано от 0.00 часа на 16.04.2020 година, както следва:
1.1. Органите на Министерство на вътрешните работи (МВР) да провеждат контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на квартал " Факултета " и квартал " Филиповци " и да управляват напредването на жители и коли.

1.2. През контролно-пропускателните пунктове по т. 1.1. се пропуща прекосяването на лица единствено в случаи на необходимост на прекосяването, полагане на труд, здравословни аргументи на преминаващия или негови близки, завръщане на непрекъснат адрес. Това се удостоверява със служебна записка от шеф или длъжностен документ - карта, медицински документ, документ за идентичност.

1.3. Влизането и излизането на коли обслужващи витално значими браншове като водоснабдяване, електроснабдяване, доставяне на хранителни магазини и лечебни заведения се позволява единствено през основаните пропусквателни пунктове с позволение на органите на Министерство на вътрешните работи.

1.4. Всички лица, когато се намират в закрити или на открити публични места са длъжни да носят защитна маска за лице или шал.

1.5. Не се позволява събиране на групи от хора в открити и закрити публични места в кварталите.

1.6. Свободното придвижване в кварталите се прави при нужда за закупуване на храни, медикаменти и реализиране на здравна помощ.
Заповедта да се заяви на кмета на Столична община и на министъра на вътрешните работи, които да уведомят заинтригуваните лица и да основат организация за реализиране на надзор по осъществяването на разпоредените ограничения. Мерките могат да бъдат променяни според от развиването на епидемиологичната обстановка.
Припомняме, по-рано общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация желаеха да бъде неразрешено придвижването на каруци и товарни колички в града и да има по-строги противоепидемични ограничения в тези квартали.
 Патриотите желаят възбрана на каруците и количките в София
Патриотите желаят възбрана на каруците и количките в София

Притесняват се от произшествия и разпространяване на коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР