Въвеждането на режим на уличното осветление в част от населените

...
Въвеждането на режим на уличното осветление в част от населените
Коментари Харесай

Режимът на уличното осветление увеличава риска от катастрофи

Въвеждането на режим на уличното осветяване в част от обитаемоте места поради високите сметки за ток усилва риска от произшествия, сподели пред БНР Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.

От асоциацията се надяват тази мярка за икономии да не е дълготрайна, тъй като поражда различен проблем.

Най-уязвими са по-възрастните хора от това, че поради високите сметки за ток някои от общините загасиха уличното осветяване. Тези хора не постоянно са добре забележими от водачите, сподели Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия, защото те са облечени в по-тъмни облекла и нормално не носят светлоотразителни детайли:

„ По отношение на пътната сигурност това изрично ще докара до негативи, изключително в зимния интервал, изключително по централните улици, където има многолюден трафик или пък минават директни първокласни пътища, това ще докара до заплаха за пешеходците, тъй като те няма да бъдат забележими в тези рискови места, в допълнение неналичието на осветяване най-вероятно ще усили този проблем и ще имаме жертви измежду пешеходците “.

От позиция на сигурността на пътя, сподели още Владимир Тодоров, е добре без осветяване да остават по-крайните квартали на обитаемоте места, където трафикът на придвижване не е толкоз огромен:

„ Колкото по-осветени са пътищата, толкоз по-безопасни са. В обитаемоте места позволено са 50 (км/ч), моят съвет е да карат в тъмната част на деня с не повече от 30-40 километра, да имат изправни фарове и да бъдат доста деликатни, преминавайки през обитаеми места “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР