Въвеждането на разплащане в брой за суми до 1000 лева

...
Въвеждането на разплащане в брой за суми до 1000 лева
Коментари Харесай

Разплащен в брой само до 1000 лв. ще донесе само проблеми, смята Любомир Дацов

Въвеждането на разплащане в брой за суми до 1000 лв. е самоцел и няма да понижи укриването на обороти. Това счита финансистът Любомир Дацов. Той разяснява пред в. " Сега ", че толкоз невисок предел ще докара само до проблеми за хората.

В момента прагът за заплащане в брой е 10 хиляди лева В плана на държавното управление, който към този момент мина и на първо четене в Народното събрание, се предлага от 1 август ограничаването да е 5 хиляди лева, от началото на 2018 година - 3 хиляди лева, а година по-късно - 1000 лева

Според Дацов предходният предел от 15 хиляди лева е бил естествен и е вършел ефикасна работа и не вижда нещо да се е подобрило след спада му до 10 хиляди лева

Той показва, че единствено една трета от европейските страни са подхванали ограничения за понижаване на заплащанията в брой и в нито една от тях не е регистриран кой знае какъв резултат. Негласната процедура била ограничаването да е с размера на 6 до 12 междинни работни заплати, с цел да може обикновено да се обслужва стопанския живот.

Мнението на Дацов, който преди беше и заместник-министър на финансите, е, че би трябвало да се върви по противоположния път, при който се основават тласъци за стопанската система, която когато работи добре, оборотите излизат на ярко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР