Въвеждането на платените пътища за камионите и автобусите от 16

...
Въвеждането на платените пътища за камионите и автобусите от 16
Коментари Харесай

Тест на тол таксите от август, реални ще са от ноември

Въвеждането на платените пътища за камионите и рейсовете от 16 август, каквото е законовото условие, ще е тестово. Реалното стартиране тол системата ще е през ноември, само че може и по-късно, защото от районното министерство обявиха, че комерсиалната употреба на системата ще стане факт като се изчистят всички проблеми. И въпреки към момента да няма никаква изясненост кои тъкмо ще са платените пътища и каква ще е цената за прекосяването по тях, страната към този момент е изработила онлайн калкулатор, който ще споделя на водачите кой е най-евтиният маршрут до мястото, за където пътуват.

Това стана ясно във вторник, когато зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков и Националната тол ръководство показаха напредъка по внедряването на тол таксите.

Към момента е ясно единствено, че камионите и рейсовете ще заплащат, с цел да употребяват към 6 хиляди км пътища - автомагистралите, първокласните пътища и отчасти второкласните. За кои от тях каква ще е цената още се пресмята, въпреки от дълго време да трябваше да са подготвени тези планове.

Сега Нанков даде обещание те да бъдат направени преди есента, с цел да може през ноември да стартират да се събират тол таксите. Дотогава системата единствено ще се тества, с цел да не се получи като с въвеждането на електронните винетки от началото на 2019 година, провокирали безпорядък със закупуването им. Нанков уточни, че от 16 май тол системата била в техническа употреба в " офис “ режим в Националното тол ръководство, където към този момент работят 629 чиновници. За началото на юли са планувани срещи с превозвачите за разискване на самите цени.

" Темата с тарифирането и обсега на пътищата не е сложена през днешния ден. Преди два месеца имахме среща с транспортния отрасъл, на които се показаха цените, направени от Световната банка. В тези два месеца не сме спирали работата по повод актуализиране на данните, с цел да може да намерим нужния баланс и компромис и с сътрудниците от транспортния отрасъл. Балансът ще бъде открит “, уточни Нанков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР