Въвеждането на мерки срещу разпространението на коронавируса в София няма

...
Въвеждането на мерки срещу разпространението на коронавируса в София няма
Коментари Харесай

Нови мерки срещу Coviad-19 няма да има засега

Въвеждането на ограничения против разпространяването на ковид в София няма да има. Причината - към момента не е преминат прагът от над 100 болни на 100 000 души на 14-дневна база, както е заложено в. Това излиза наяве от известие на Министерството на здравеопазването.

В област Бургас също няма въведени ограничения против Covid-19 все още, макар че заболеваемостта там е 107 души на 100 000 население към 8 август, демонстрират данните на.

Решение за въвеждане на местни ограничения против разпространяването на болестта може да вземе локалната Регионална здравна ревизия (РЗИ) дружно с основния държавен здравен контрольор и кметовете на общините. Здравният министър може да издаде заповед за въвеждане на ограничения на територията на цялата страна, според Закона за здравето.

Към момента служебният кабинет се въздържа от въвеждането на ограничения против разпространяването на болестта. В петък на среща при президента Румен Радев прикани проектът за ръководство на рецесията да е еластичен, без затваряне на бизнеси с лека ръка.

Причината служебното държавно управление да се опасява от въвеждането на ограничения евентуално е острата реакция от страна на туристическия отрасъл, за сметка на здравето на хората. Различните организации в бранша непрестанно желаят оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Те го упрекват в " геноцид " и " гибел " на сектора, поради рекомендациите на здравното министерство да не се пътува до прилежащите Гърция, Турция и Кипър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР