Въвеждането на извънредно положение беше предложено от министъра, отговарящ за

...
Въвеждането на извънредно положение беше предложено от министъра, отговарящ за
Коментари Харесай

Италианският кабинет обяви извънредно положение в цялата страна заради мигрантската криза

Въвеждането на изключително състояние беше препоръчано от министъра, отговарящ за гражданската отбрана и за морската политика Себастиано (Нело) Музумечи.

Извънредното състояние, подкрепено с в началото финансиране от 5 милиона евро, ще продължи шест месеца, споделиха източници вън от съвещанието на кабинета, на което то беше оповестено.

Решението бе взето след вчерашна среща на министъра на вътрешните работи Матео Пиантедози и Музумечи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пред радио " Анкио " (Anch`io) Музумечи през днешния ден сподели: " Вчера разговарях с моя сътрудник от вътрешното (министерство) Пиантедози, налице е обстановка на безспорна необходимост ", сподели той.

" Това е проблем, който ще ни съпътства през идващите минимум 10 години, положение, което слага държавната инфраструктура под напън и което е неизбежно, защото става дума за човешки същества, които имат права и към които би трябвало да подходим отговорно ", продължи Музумечи, който е и някогашен губернатор на италианската област Сицилия - мястото, където идват доста мигранти и бежанци, идващи в Италия по море.

" Извънредното състояние би трябвало да улесни процедурите ", сподели Музумечи.

" Говорим за събитие, което в никакъв случай не е било следено в предишното. Островите сами не могат да се оправят с това изключително състояние ", заключи той.

През последните седмици Италия означи доста повишаване на броя на мигрантите и бежанците, идващи по южните й крайбрежия от Северна Африка, като единствено за последните три дни те са над 3000.

Съобщава се също за 38 починали и 18 изчезнали при две корабокрушения край крайбрежията на Тунис.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР