Въвеждането на “форсмажор”, предлагано от г-жа Корнелия Нинова, е отчаян

...
Въвеждането на “форсмажор”, предлагано от г-жа Корнелия Нинова, е отчаян
Коментари Харесай

Красен Кралев: Въвеждането на форсмажор е отчаян ход, няма да помогне на икономиката

Въвеждането на “форсмажор”, предлагано от госпожа Корнелия Нинова, е обезверен ход. Целта е да се отклони вниманието на хората от казуса, който държавното управление няма предпочитание и потенциал да позволи - стремглаво растящите цени на стоките от първа нужда. Това написа във Facebook някогашният състезателен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, представен от novini.bg.

Кухото предложение на Корнелия Нинова няма по никакъв метод да помогне на стопанската система. Никой не може да изясни какво съответно включва терминът „ форсмажор “. Дори юристите не могат да бъдат безапелационни, защото в българското законодателството няма легална формулировка за този термин и за тези условия. В член 306 от Търговския закон, има записано определение на понятието “непреодолима сила”. Според написаното там това значи, че се освобождава длъжникът от отговорност с съображение невиновна неспособност за осъществяване на обвързване.

Такава мярка ще унищожи правните основи на икономическата система и ще хвърли страната в неконтролируем безпорядък.

Всеки път, когато Българска социалистическа партия се докопа до ръководство на стопанската система на България, следва тежка икономическа злополука, от която не можем да се възстановим с десетилетия.

С отсъствието си от Министерски съвет и отводът му да се появи в Народното събрание Прост Киро фактически се потвърждава като " непреодолима мощ ", която блокира българската стопанска система и държавността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР