Въвеждането на еврото е основно политическа задача, която протича от

...
Въвеждането на еврото е основно политическа задача, която протича от
Коментари Харесай

Хампарцумян: В Москва ще се пие шампанско, ако не влезем в еврозоната

Въвеждането на еврото е главно политическа задача, която протича от уговорките ни, влизайки в Европейския съюз. Останалата част са дейности, които би трябвало да правим, с цел да свършим тази работа с присъединението. Има си пътна карта. Има шансове да го приемем еврото, в случай че си осъществим изискванията. Чрез приемането на еврото се причисляваме към страни със доста по-дъбор стандарт и жанр на живот, само че това не значи, че нашият автоматизирано ще стане подобен. Отиваме обаче в една по-уредена система. Това сподели банкерът Левон Хампарцумян в ефира на Дарик радио. 

 

" Когато приказваме за агитация, комунистическата система и Русия в частност е била добра в пропагандата и в операцията още преди комунистическата система. Тази пропагадна е пуснала корени на всички места, в това число в България. Хубавото нещо е, че около войната в Украйна, множеството си демонстрираха рогата. Това са огромни психически интервенции, които залагат на страст, на крива информация, която да оформи публичното мнение в дадена посока. Ако ние не влезем в еврозоната, в Москва ще се пие шампанско, тъй като те желаят да бъдем най-слабия член на Европейския съюз ", отсече Хампарцумян.

 

" Алтернативата е да не се причисляваме и да си седим тук в този балкански ъгъл като нещо малко по-голямо от Северна Македония и да си водим комшийските войни. Другата опция е турската сфера, само че я изключвам, тъй като там сме били 500 години ", сподели той.

 

" Ако изпуснем влака за еврозоната на 1 януари 2024, не е ясно по кое време ще имаме втори подобен късмет. Амбицията за присъединение е повече от нас към тях, в сравнение с противоположното поради нашата маловажност в стопански смисъл. Цялата българска стопанска система е колкото стопанската система на един средноголям немски град. Нека не се самозаблуждаваме какъв брой сме значими и по какъв начин без нас нищо не може да се случи. Всичко може да се случи без нас и от време на време без нас може да се случи и по-добре и в случай че вървим в тази посока да отхвърляме европейското, България може да се трансформира в най-хубавата страна за овакантяване ", безапелационен е Хампарцумян. 

 

" Суверенитетът върху българския лев е изгубен още с въвеждането на валутния ръб. Българският лев е относително ново разбиране. Исторически видяно, българските страни не са имали левове преди турското иго, а са плащали с византийски монети. Освен това българският лев през 20-и век три пъти е банкрутирал. Това са приказки, които могат да повлияят върху най-немислещата част на популацията ", съобщи банкерът.

 

" Нищо няма да се загуби като стойност. Няма да има нито комсиони, нито такси. Може би след избран период, хартиените пари няма да могат да се обменят във всяка банка, а единствено в избрани клонове на Българска народна банка, само че още веднъж без такси и комисиони ", разясни специалистът. 

 

" Този мит се разруши на дребни късчета. Противниците на еврото дават за образец Хърватия, само че инфлацията в Хърватия 0,2%, доста по-ниска от България ", обори изказванието Хампарцумян.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР