Въвеждането на Европейски идентификатор за съдебна практика (ECLI) дискутираха магистрати

...
Въвеждането на Европейски идентификатор за съдебна практика (ECLI) дискутираха магистрати
Коментари Харесай

Европейски идентификатор за съдебна практика улеснява магистратите

Въвеждането на Европейски идентификатор за правосъдна процедура (ECLI) дискутираха магистрати по време на интернационална конференция на тематика: " Европейският идентификатор за правосъдна процедура (ECLI) и въвеждането на отворени стандарти за правни документи в Европа ". Министърът на правораздаването Цецка Цачева приветства въвеждането и създаването му.

Конференцията е част от програмата на българското европредседателство. Тя се провежда в осъществяване на план по стратегия въвеждане на Европейския идентификатор за правосъдна процедура (ECLI) в България. Проектът е съ-финансиран от Европейската комисия по стратегия правораздаване на Европейския съюз и се оъществява от АПИС Европа и Съюза на юристите в България с поддръжката и съдействието на Висш съдебен съвет.

Министър Цачева посочи, че за всеки практикуващ правист , познаването на същината и приложението на правото на Европейския съюз не е допустимо да се реализира само като се употребяват правните източници на Европейския съюз . " Безспорно ни е нужно да имаме достъп до практиката на националните съдилища ", установи правосъдният министър.

По думите й е належащо познаването на правосъдните решения на други страни членки, това се попречва от разликите в националните стандарти в обособените страни. " Благодарение на Европейския идентификатор за правосъдна процедура (ECLI) намирането на съответстващата правосъдна процедура се улесни доста ", уточни Цачева.

 За публичните упования подсети Радев на юристите
За публичните упования подсети Радев на юристите

Президентът си спести рецензиите за правосъдната промяна на днешния празник на Конституцията и юриста

Владислав Славов, ръководител на Съюза на юристите в България показа значимостта на плана, като посочи, че за всеки правист е значимо да може да търси и да се базира на правосъдни решения от други страни членки. Проблем по думите му са разликите в националните системи, техните разнообразни техническите полета, описващи характерностите на дадени правосъдни решения.

Именно, за да се преодолеят тези разлики и да се подсигурява достъпа и позоваването на националната, непознатата и европейската правосъдна процедура , Европейски Съюз е приканил страните членки и институциите на Европейски Съюз да вкарат европейски идентификатор за правосъдна процедура с най-малък набор от еднотипни данни за използвана европейска процедура.

По думите му лесният достъп до правосъдни решения на европейските съдилища на страните членки на Европейски Съюз е от доста огромно значение за използването и спазването на правото на Европейски Съюз . Той посочи още, че през днешния ден с изключение на за Европейския идентификатор за правосъдна процедура (ECLI) се приказва и за въвеждането на отворени стандарти за правни документи в Европа.

 Правителството регистрира правосъдна промяна по отчета на Европейска комисия
Правителството регистрира правосъдна промяна по отчета на Европейска комисия

Изпълнили сме 48 законодателни, организационни и аналитични ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР