Въвеждане на електронно обслужване и електронна документация в автошколите. Това

...
Въвеждане на електронно обслужване и електронна документация в автошколите. Това
Коментари Харесай

Предлага се електронно обслужване и електронна документация в автошколите

Въвеждане на електронно обслужване и електронна документи в автошколите. Това планува планът за промени в Наредба номер 37 за изискванията и реда за образование на претендентите за придобиване на дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство и изискванията и реда за издаване на позволение за тяхното образование, сподели изпълнителният шеф на ИА "Автомобилна администрация " Бойко Рановски на конференция в Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията.

Той посочи, че задачата на предлаганите промени е да се увеличи успеваемостта от контролната активност при осъществяване на образованието, тъй като ще бъде обезпечен достъп на регионалните отдели "Автомобилна администрация " до нужната за контрола информация.

С надграждането на осведомителната система ще отпадне нуждата да се водят и издават на книжен притежател документи за образованието - като образователни дневници, графици, контролни карти от положени вътрешни изпити. Всички документи, които сега са на книжен притежател, се планува да бъдат в електронен тип. Достъпът до системата ще бъде безвъзмезден както за образователните центрове, по този начин и за обучаемите. Системата бъде благосъстоятелност на ИА "Автомобилна администрация ", посочи Рановски.

"Всичко това се прави за да се усъвършенства качеството на образование ", посочи Бойко Рановски. По думите му, водейки се всичко в електронен формат, ще бъде в интерес на образователните центрове. Според него това ще бъде в облекчение на всички.

Предвижда се още образователните пътни транспортни средства, като се изключи тролейбусите, да бъдат благосъстоятелност на образователния център или да са му отдадени на лизинг. С посоченото предложение се цели прекратяване на някои нелоялни практики.

С плана на разпоредба се вкарва условие преподавателите да са назначени на трудов контракт в образователния център. В момента над 50 % от преподавателите в школите са на цивилен контракт, уточни Рановски, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР