Въвежда се временна забрана за влизане на територията на Република

...
Въвежда се временна забрана за влизане на територията на Република
Коментари Харесай

Забраняват влизането на хора и автомобили от Турция

Въвежда се краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни транспортни средства от Република Турция.

Забраната се вкарва със заповед на здравния министър Кирил Ананиев и влиза в действие от на следващия ден, 24 април и важи до 26 април в това число.

Забраната важи за граничните контролно-пропускателни пунктове: Лесово - Хамзабейли, Капитан Андреево - Капъкуле, Малко Търново.

Забраната не важи за тежкотоварния трафик, като се прави изключение за транспортни средства със специфичен режим на придвижване, коли пренасящи хора, които се нуждаят от лекуване, както и коли, изпълняващи филантропични задачи.

От на следващия ден стартира свещения месец за мюсюлманите Рамазан и информацията е, че доста български турци се канят да посетят родните си места.

Министерството на външните работи на Република България приканва българските жители да се въздържат от всевъзможни пътувания, в случай че това не е безусловно належащо. Призивът важи и за всички български жители, които обитават непрекъснато в чужбина.

От Министерство на външните работи припомнят, че и след отпадането на възбраната за пътешестване сред България и Турция, жителите ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете страни при всяко прекосяване на границата.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е провела телефонен диалог със своя турски сътрудник Мевлют Чавушоглу, с който е разискала въвеждането на тези краткотрайни ограничения, които са в полза на жителите и на двете страни.

Главното мюфтийство насочи апел мюсюлманите да останат по домовете си, джамиите в страната ще останат затворени, а молитвите ще бъдат предавани по интернет. За празниците мюфтийството е подготвило богата стратегия.

От Националния действен щаб са отправили рекомендации и метода, по който ще се съблюдава традицията с раздаването на храна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР