Въвежда се временна организация в движението на места в София

...
Въвежда се временна организация в движението на места в София
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Въвеждат временна организация на движението в София до 17 август

Въвежда се краткотрайна организация в придвижването тук-там в София по отношение на построяването на новите метростанции по бул. „ Владимир Вазов “ сред ул. „ Витиня “ и ул. „ Бесарабия “. Това оповестиха от Столичната община. 

От 17 юни до 17 август 2023 година (включително) се не разрешава

влизането на пътни транспортни средства по южното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " сред ул. „ Резбарска " и ул. „ Бесарабия ", като придвижването ще се прави в двете посоки в северното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " в посочения сектор.

За същия интервал от време рейсовете от линия № 100 (в посока Пътностроителна техника)

ще се движат по маршрута до кръстовище бул. „ Владимир Вазов " – ул. „ Витиня ", наляво по източното пътно платно на ул. „ Витиня " до крайна/начална спирка с код 6333 „ Пътностроителна техника-временна ", наляво по западното пътно платно на ул. „ Витиня " и по маршрута в посока кв. „ Бенковски ".

За автобусна линия № 100 се разкриват краткотрайни спирки както следва:

с код 6332 „ Витиня-временна " на ул. „ Витиня ", на 50.00 метра след левия завой от бул. „ Владимир Вазов " ; с код 6333 „ Пътностроителна техника – краткотрайна " последна и начална на 30.00 метра след левия завой от източното към западното платно на ул. „ Витиня ".

Временно се закриват спирките по линия № 100:

с код 2540 „ Ул. Бесарабия " ; с код 2483 „ Пътностроителна техника " ; с код 1753 „ Ул. Витиня " ; спирката ще се обслужва от автобусна линия № 78 и от тролейбусни линии № 1 и 3.

Автобусите от линия № 78 и тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат

в северното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " в сектора от ул. „ Резбарска " до ул. „ Бесарабия " в посока ж.к. „ Левски Г ". 

Спирка с код 1753 „ Ул. Витиня ", за автобусна линия № 78 и за тролейбусни линии № 1 и 3, се измества

в северното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов " в сектора сред западното и източното пътни платна на ул. „ Витиня ". Спирката се закрива за маршрута на автобусна линия № 100.

Тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат

на дизелов мотор в сектора от спирка с код 1615 „ Стадион Георги Аспарухов " до спирка с код 2125 „ Ж.К. Левски В ".

До края на годината ще стартира построяването на още една нова метростанция в столицата, ситуирана сред метростанциите „ Сливница “ и „ Обеля “, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на 15 юни.

Новата станция ще обслужва кварталите „ Обеля “ 1 и „ Модерно предградие “, ще обезпечи достъп до метрото на живущите в региона и ще е основна за връзка на метрополитена с националната железопътна мрежа, уточни кметът Фандъкова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР