въвежда нови мерки за влизане в страната от началото на

...
въвежда нови мерки за влизане в страната от началото на
Коментари Харесай

Пътуващите за РС Македония ще влизат в страната с PCR или сертификат

въвежда нови ограничения за влизане в страната от началото на септември 2021 година, а от през днешния ден се вкарват и по-строги вътрешни ограничаващи ограничения.

По информация на посолството ни в Скопие, считано от 1 септември 2021 година, при влизане в страната от всички идващи, без значение от тяхното поданство, ще бъде изискван PCR тест, или за преболедуване на, оповестиха от Министерство на външните работи.
 Представяш имунизационен документ и тогава сядаш на кафе или обяд в РСМ Представяш имунизационен документ и тогава сядаш на кафе или обяд в РСМ
От понеделник гостите в заведенията за хранене на Северна Македония ще би трябвало да покажат имунизационен документ, с цел да могат да седнат на кафе...

Сертификатът за имунизация би трябвало да удостоверява осъществена имунизация против вируса SARS-CoV-2 с сложени минимум две дози. Сертификатът за преболедувана коронавирусна зараза ще важи до 45 дни, считано от деня на излекуване, а PCR пробата би трябвало да е изработен до 72 часа преди влизане в страната.

Чуждестранните жители, преминаващи директно през Република Северна Македония, следва да изоставен страната в границите на 5 часа. На входния Граничен контролно-пропусквателен пункт те ще са задължени да подпишат декларация, а на изходния - да я показват пред съответните гранични управляващи.

В същото време по отношение на ограничение на разпространяването на ковид в Република Северна Македония от през днешния ден, 18 август 2021 година, влизането в кафенета, питейни заведения, молове, казина, както и на събития, измежду които концерти, семинари, конференции, културни и спортни мероприятия, ще се прави единствено след показване на документ за осъществена имунизация, минимум с първа доза, или документ за преболедуван Коронавирус 19 през последните 45 дни, считано от деня на оздравяването. Мярката се отнася за всички жители над 18 година

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Скопие на тел. +389 2 3246 491, +389 2 3229 444, както и на дежурни телефони в извънработно време: +389 2 32 29 444, +389 2 32 46 491, +389 75 280 013.

Още от ОБЩЕСТВО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР