Въведените санкции против Русия не са изменили позицията на Москва,

...
Въведените санкции против Русия не са изменили позицията на Москва,
Коментари Харесай

ООН: Санкциите на ЕС срещу Русия не са постигнали желания ефект, нужен е диалог

Въведените наказания срещу Русия не са изменили позицията на Москва, само че са довели до нанасянето на загуби на селскостопанските производители, в това число на тези от Европейския съюз. Това умозаключение е направил специфичния докладчик на Организация на обединените нации Идрис Джазаири, занимаващ се с въпросите за отрицателното влияние на едностранните насилствени ограничения, по време на съвещание на третия комитет на Общото заседание на Организация на обединените нации, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

В отчета за визитата си в Русия, състояло се през април 2017 година, Идрис Джазаири е отбелязал, че въведените срещу страната наказания не са достигнали стремежи резултат, а са навредили на други страни.

„ Изглежда, че глобите не са изменили позицията на Русия, а вместо това са нанесли стопански загуби на производителите на селскостопанска продукция, както в Европейски Съюз, по този начин и в Русия ",е споделил той.

„ Необходими са сериозен, заслужаващ доверие, разговор и договаряния, с цел да бъдат урегулирани политическите въпроси без нанасянето на спомагателни вреди на фермерите ".

По-рано Идрис Джазаири заяви, че загубите на западните страни в следствие от глобите, за трите години на тяхното деяние, са съставили, по приблизителни оценки, 100 милиарда $, което надвишава два пъти загубите на Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР