Въведените квоти за български храни в търговските вериги са нарушение

...
Въведените квоти за български храни в търговските вериги са нарушение
Коментари Харесай

Министър Танева: Не ограничаваме, която и да е стока в един магазин

Въведените квоти за български храни в комерсиалните вериги са нарушаване на европейското законодателство, разгласи през вчерашния ден Европейската комисия.

Така ли е или не разяснява пред Българска национална телевизия министърът на земеделието Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри.

Танева изясни, че следва да се получи публично писмо от Брюксел. „ На което ние ще отговорим, че Постановление на Министерски съвет 70 за главните храни във веригите не съдържа каквито и да било дискриминационни условия по отношение на която и да е категория на храни в обекта “, изясни тя.

Министърът добави, че имаме доста добра връзка с Европейска комисия и благодари на всички европейски служби.

"Квоти няма, има единствено принцип за опция на достъп на локалните производители. В момента тече процедура единствено за млечните храни и изискванията касаят единствено обичайно български продукти, т.е. става въпрос за национална регулация. Ние не ограничаваме която и да е стока, от който и да е производител, ние предлагаме само опция ", сподели тя.

Относно казуса с набирането на земеделските служащи за новата годишна продукция министърът съобщи, че подобен постоянно е имало.

Във връзка с розопроизводителите, Танева призна, че изкупните цени в действителност са по-ниски.

Земеделският министър разяснява и казуса с всеобщ мор по пчелните фамилии поради приложимост на пестициди, за което алармираха пчелари у нас. Когато излязат всички проби, резултатите ще бъдат оповестени обществено, заяви Танева.

По тематиката за понижаване на Данък добавена стойност върху главните храни, министърът съобщи, че България е под междинното равнище на дотациите, а за земеделския бранш е значимо да има мощен бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР