Във вторник вестник Монитор ще излезе за последен път, закрива

...
Във вторник вестник Монитор ще излезе за последен път, закрива
Коментари Харесай

Вестник Монитор спира да излиза, Телеграф с нов главен редактор

Във вторник вестник " Монитор " ще излезе за финален път, закрива се и седмичникът " Политика ". " Телеграф " пък има нов основен редактор.

" В отговор на бързата цифровизация на медийния пазар, икономическите последствия от пандемията и изключителната интернационална обстановка, довела до нарушение на доставките на печатарска хартия, наличието на вестниците " Монитор " и " Политика " ще бъде пренасочено към " Телеграф ", " Мач Телеграф " и техния уеб портал ", оповестиха от " Нова Броудкастинг груп ", които има вестниците, откакто бяха купени от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски предходната година.

" Вярваме, че сме избрали точния миг за тази стъпка. Тя ще ни даде опция да влагаме още по-мащабно във вестниците " Телеграф " и " Мач Телеграф ". И двата вестника са с водещи и постоянни позиции на българския пазар и ние ще продължим да разширяваме тяхното въздействие. Това включва и онлайн пространството, след сполучливата им цифрова промяна от екипа на " Нет Инфо ", сподели Дирк Геркенс, основен изпълнителен шеф на " Нова броудкастинг груп " и шеф " Програмиране, продукция и рекламни продажби " на " Юнайтед медия ".

Вестник " Монитор " ще излезе за финален път на следващия ден, като последният брой е особено издание. " То ще заключи значимите събития от България и света и ще напомни значими истории в 24 страници, белязали 24-те години, в които вестникът е издаван. Последният брой на в. " Монитор " също по този начин ще бъде препоръчан и в 24 неповторими колекционерски блокчейн NFT ", показват от " Нова броудкастинг груп " и прибавят сбито, че се прекратява издаването и на в. " Политика ".

По думите на Емил Спахийски, който е шеф " Съдържание и бизнес развиване " на " Вестник Телеграф " ЕООД, част от журналистическите екипи на " Монитор " и " Политика " ще се прелеят към " Телеграф " и " Мач Телеграф ".

В. " Телеграф " има и нов основен редактор - Виктория Пенкова, която е публицист в изданието и има повече от 14 години опит в престъпния сектор. Тя е работила и във вестниците " Дума " и " Кеш ". Два пъти е била на журналистически задачи в Афганистан и един път в Ирак. Досега основен редактор на вестника беше Васил Захариев.

" Вестник Телеграф " ЕООД има и нов търговски шеф. Позицията се заема от Ралица Тошкова. Тя има над 20-годишен опит в продажбата на медийни артикули в издателския, радио и онлайн пазар, както и в организацията на събития. В продължение на 12 години е част от комерсиалния екип на " Нет Инфо " и управлява направление " Бизнес развиване ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР