Във вторник вечерта след председателски съвет ПГ на Продължаваме промяната

...
Във вторник вечерта след председателски съвет ПГ на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Василев, ПП: Oт президентството са звъннали на ДПС да не бъда председател на Спортната комисия

Във вторник вечерта след председателски съвет ПГ на Продължаваме промяната беше известена кои пет комисии ще бъдат при нас по квотен принцип. Една от тези комисии беше Комисията по спорт и имаше гласоподаване в парламентарната група кой да бъде неин ръководител. Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от Политическа партия Радостин Василев.

По справедливи аргументи – бил съм министър на младежта и спорта, имам експертиза в тази сфера, беше решено да бъда препоръчан за ръководител на Комисията по спорт. В сряда сутринта, преди началото на съвещанието, в коридорите на Народното събрание бях поканен на диалог от едно от главните лица на Движение за права и свободи и бях помолен да се откажа от председателството на тази комисия. В един доста добър звук, че за мен е най-добре да не съм ръководител на тази комисия. Веднага попитах каква е повода, в случай, че нощес е била предоставена комисията от Движение за права и свободи на Политическа партия и те вземат Комисията по екология, за какво се постанова аз да не ръководя тази комисия, ми беше казано, че е имало позвъняване от президентството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, които се възпротивяват на това нещо и не е удачно сега да се влиза в спор там, а и на мен такава война не ми e трябвала, уточни някогашният състезателен министър.

След този диалог с видния представител на Движение за права и свободи организирах диалози с представители на нашата парламентарна група и имаше втори диалог, към този момент в наличието на господин Кирил Петков и цялото управление на ПГ на Движение за права и свободи, където тезата, че не може да бъде предоставена към този момент Комисията за спорт, беше доказана и ни беше обяснено, че те няма да си оставят магарето в калта. Беше казано неведнъж, че е стихотворец ангажимент. Към кого е стихотворец този ангажимент, ние не знаем. Бях запитан от Кирил Петков дали желае да продължа да бъда предложение на Политическа партия за ръководител на тази комисия и след разискване с нашите сътрудници взехме решение, че в случай, че към този момент е предоставена, най-нормалното нещо е да продължа да бъда претендент за ръководител, сподели още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР