Във вторник в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC)

...
Във вторник в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC)
Коментари Харесай

Биткойн ETF с прилив на $418 милиона – цената на BTC не реагира

Във вторник в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) в Съединените щати се виждат обилни притоци, които се възвърнаха след слабите резултати от миналата седмица.

През деня се наблюдаваше забележителна позитивна наклонност, съгласно разбора на данните на SoSo Value, като в тези капиталови канали на чиста база постъпиха почти 6,000 BTC, оценени на $418 милиона. Този скок означи най-значителния приток от 14 март насам.

С този скорошен скок на притока комбинираната стойност на BTC , подкрепящи спот ETF, доближи $57.2 милиарда, което съставлява 4.20% от общата пазарна капитализация на криптовалутата.

Водещ в класацията за приток беше спот ETF на Fidelity (FBTC), привлякъл BTC на стойност $279 милиона, следван компактно от фонда IBIT на BlackRock с приток на обща стойност $162 милиона.

Кумулативните притоци от деветте нововъведени ETF на процедура компенсираха изходящите потоци в размер на $212 милиона от съществуващия емитент Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Миналата седмица изходящите потоци в Grayscale надвишиха входящите в продължение на пет поредни дни.

Интересно е, че общото акумулиране от новите ETF включва всички преди малко добити BTC за деня, което съответствува с отлива на Grayscale, дружно с спомагателни 5,092 монети от други продавачи, както акцентират от компанията за рисков капитал HODL15Capital.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР