Във вторник турски съд оправда бившия местен ръководител на Амнести

...
Във вторник турски съд оправда бившия местен ръководител на Амнести
Коментари Харесай

Турски съд оправда правозащитници по обвинения в тероризъм

Във вторник турски съд оправда някогашния локален началник на " Амнести Интернешънъл ", Танер Кълъч, и трима други деятели за правата при още един развой от проточило се дело по обвинявания в тероризъм, предава Ройтерс.

През 2020 година Кълъч, някогашен почетен ръководител на " Амнести Турция ", беше наказан на повече от шест години затвор по обвинявания в поддръжка на живеещия в Съединени американски щати свещеник Фетуллах Гюлен, който Анкара упреква за организирането на опит за прелом през 2016 година

Трима други правозащитници бяха наказани на две години и един месец затвор за подкрепяне на терористична организация. Обвиняемите отхвърлиха обвиняванията.

Висшият апелативен съд на Турция, Касационният съд, върна делото на Кълъч на първоинстанционен съд предходната година на съображение " ненапълно следствие ".

По-долният съд оправда и четиримата обвинени заради липса на задоволително доказателства, оповестиха от " Амнести интернешънъл "

Прокуратурата твърдеше, че обвинените, взели участие в семинар за цифрова сигурност на остров Буюкада, покрай Истанбул, са се събрали за загадка среща, с цел да провеждат протест и да провокират безпорядък.
 Турция арестува още 22-ма души за връзки с Гюлен
Турция арестува още 22-ма души за връзки с Гюлен

Бивши военни кадети и някогашни студенти от полицейската академия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР