Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще

...
Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз: Ще предложим поевтиняване на газа с 12-13%

" Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще предвиждаме понижение на цената на природния газ. Тази цена ще е по-ниска с най-малко 12-13% ". Това сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов пред Нова телевизия.

По думите му до Министерски съвет и енергийното министерство е изпратено писмо на 31 декември, в което са посочени упованията на " Булгаргаз " за цената на газа за февруари и март и за " ликвидната дупка, която ще се появи вследствие на мораториума. "

Според Павлов " Булгаргаз " прави всичко допустимо, с цел да може българският консуматор да има допустимо най-ниската цена на газа. " Нека обаче не забравяме, че тази суровина е вносна и цената й се образува по борсови цени. Следваме метода на ценообразуване, който е одобрен от КЕВР и няма по какъв начин да фалшифицираме нещо ", безапелационен е той.

По мотив изказвания, че " хора от ГЕРБ " саботират активността на сдружението, Павлов разяснява: " Настоящият Борд на шефовете на " Булгаргаз " е назначен след конкурс от служебното държавно управление през месец юли предходната година. Всеки един от членовете е защитил своята идея, спечелил е състезанието и сега е в Съвета на шефовете. Самият аз работя в компанията от 2015 година ".

По думите му " Булгаргаз " се е трансформирала от " компания труп " в главен поддръжник на целия газов и енергиен бранш.
 КЕВР утвърди цена на газа за януари - 133,41 лева./mwh - повишаване с над 30%
КЕВР утвърди цена на газа за януари - 133,41 лева./mwh - повишаване с над 30%

Председателят на Комисията се притеснява за положението на топлофикациите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР