Във вторник ще се случи това което обявихме преди месец

...
Във вторник ще се случи това което обявихме преди месец
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ

" Във вторник ще се случи това което обявихме преди месец - ние ще сме градивна съпротива, имаме 16-те политики и сме подготвени да приказваме с всяка политическа мощ за тях, само че би трябвало да е в Народното събрание и пред камери. Това няма да е диалог за обединения. Няма да подкрепим първия мандат ", сподели водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред Би Ти Ви.

По мотив ГЕРБ той сподели: Трябва да поканите освен нас, а всички партии, и в случай че не може да образувате поддръжка от 121 депутата кажете: Не можахме. И добави, че  ако мандатът за кабинет стигне до тях, ще поканят всички партии, с цел да приказват за политики.

Леко ме учуди, че немския дипломат ни предложения и се срещнахме с Плевнелиев на вечеря. Но решението за срещата във вторник бе взето преди вечерта с немския дипломат, посочи той. Още не му е даден първия мандат, Борисов взема отношение за третия мандат, разяснява той думите на водача на ГЕРБ от през вчерашния ден.

Ще разбираем във вторник по какъв начин нашите 16 политики ще бъдат съвместими. Когато дадеш по-високи пенсии и по-висока минимална заплата, с цел да стигнеш 3% недостиг не би трябвало да дадеш едни пари на едни наши компании. Това ще разбираем, сподели Петков.

По мотив гласуването за F-16, на което Асен Василев е дал своя вот срещу и има 16 депутати от Политическа партия, дали своят вот " въздържал се ", Петков сподели: всеки народен представител носи глава на раменете си. Аргументът на Асен Василев бил, че може би не би трябвало да платим за вторите 8 самолета, до момента в който не получим първите 8. Заключихме, че нашите депутати ще гласоподават по съвест, сподели Петков. И разясни: Нашите депутати ще гласоподават по съвест и за държавно управление. Но не виждам човек в нашата група който може да изневери на обещанията преди изборите.

За възможния втори мандат вършим народен съвет, решаваме дали можем да предложим държавно управление или няма задоволително поддръжка и би трябвало да върнем мандата, сподели водачът на Политическа партия.

Имах голямо отчаяние, че Българска социалистическа партия стигнаха до такава степен, отговори той на въпрос за гласуването за връщането на хартиената бюлетина.

По мотив договорите за газа, разследвани от прокуратурата, Петков сподели: приветстваме всевъзможни инспекции по наш адрес, само че да не спрат единствено до такава степен. До този миг никой не ми се обадил за разпити.

Винаги сме подготвени, в случай че основният прокурор изиска специфична среща с нас, само че най-хубавото нещо което Гешев може да направи е да подаде оставка, сподели още Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР