Във вторник ще гледаме два великолепни двубоя при мъжете. Докато

...
Във вторник ще гледаме два великолепни двубоя при мъжете. Докато
Коментари Харесай

Зверев: От турнира искат Алкарас да продължи напред


Във вторник ще гледаме два превъзходни дуела при мъжете. Докато вички чакат следващият конфликт сред Новак Джокович и Рафаел Надал, то срещата сред Александъ р Зверев и Карлос Алкарас също дава обещание да бъде представление.

Още повече на фона на думите на германеца, който явно не харесва изключително обстоятелството, че испанецът от ден на ден се трансформира в новата суперзвезда на тениса.

В четвърти кръг Зверев победи в три сета Бернабе Запата Мирайес, а по-късно изрази недоволството си от това, че съвсем постоянно досега мачовете на Алкарас се слагат във вечерна сесия. Той даже стигна до такава степен да допусна, че уредниците желаят целеустремено младежът да продължава напред.

„ Разбира се, че той е новото лице на тениса, само че би трябвало да е по-балансирано. Очевидно е в каква посока отиват нещата и кого от шампионата желаят да продължи напред “, сподели международният №3 на конференцията си.

Интересното е, че самият Алкарас изясни, че въобще не желае да играе във вечерна сесия. „ Честно казано, съгласно мен не би било заслужено. Вече играх два пъти във вечерна сесия. Не споделям, че ме тормози да играя, само че имаш по-малко време за възобновяване и всичко завършва доста късно. Дори и да приключиш в среднощ, би трябвало да наваксаш с всичко: вечеря, възобновяване. Не си почиваш по същия метод поради адреналина от мача. Няма да бъде почтено да играя трети път вечерта. “

Казусът с това по кое време ще бъде мачът сред Зверев и Алкарас е обвързван и с огромния въпрос – по кое време ще играят Джокович и Надал. Сърбинът избира да играе вечерна сесия, до момента в който Надал изрично избира мач при дневна светлина.

До момента германецът и испанецът имат три мача между тях като Зверев завоюва два от тях. Алкарас обаче победи на финала в Мадрид. „ Искам да изиграя мач доста сходен на този, който направихме в Мадрид и да употребявам всички благоприятни условия, които ми се открият. Ще бъде значимо да играя доста нападателно и да го слага напрегнат от началото на мача. Това е шампионат от Големия шлем и ще срещна най-хубавата версия на Зверев. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР