Във вторник севернокорейският лидер Ким Чен Ун поздрави Русия за

...
Във вторник севернокорейският лидер Ким Чен Ун поздрави Русия за
Коментари Харесай

В писмо до Путин севернокорейският лидер Ким Чен Ун поздрави Русия за Деня на победата

Във вторник севернокорейският водач Ким Чен Ун поздрави Русия за годишния Ден на успеха в писмо до съветския си сътрудник.

Според държавната Корейска централна новинарска организация (КЦНА) в писмото Ким е изразил сърдечни поздрави към съветския президент Владимир Путин, съветската войска и народа на Русия за битката им " за реализиране на интернационалната правдивост и отбрана на международния мир " против по този начин наречените " империалисти ", съобщи CNN.

    " Победата е присъща традиция на Русия, а славата на успеха ще свети в историята и ще остане вечно с Русия, даже когато времето минава и поколенията се сменят ", написа Ким, съгласно KCNA.

Ким съобщи, че под управлението на Путин Русия ще " разбие всички провокации и закани, отправени от враждебни сили ", и ще надделее в устрема си да подсигурява " суверенитета, достолепието и районната непоклатимост " на страната, заяви KCNA.

Северна Корея е една от дребното страни, които показват открита поддръжка за нахлуването на Русия в Украйна и упреква Съединени американски щати и Запада за войната.

В известието на KCNA не се загатва Украйна.

На фотографията: Ким Чен Ун участва на среща в Пхенян, Северна Корея, на 1 март. KCNA/Reuters

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР