Във вторник САЩ обявиха нов пакет от военна помощ от

...
Във вторник САЩ обявиха нов пакет от военна помощ от
Коментари Харесай

Sky News: Украйна изгаря мунициите си в надпревара с времето преди настъпването на разпутицата

Във вторник Съединени американски щати оповестиха нов пакет от военна помощ от 200 милиона $ за Украйна, като военният анализатор Шон Бел разяснява в ефира на Sky News, че финансирането е належащо за подмяна на изчерпващите се украински оръжия и муниции.

" Очевидно е, че сега украинците изгарят муниции с феноменална скорост. Една от аргументите, заради които считам, че виждаме това капково зареждане [на финансиране], е просто да гледаме какво украинците употребяват най-бързо и да се опитваме да ги снабдим още веднъж “.

Бел споделя, че Украйна е под сериозен напън да пробие ешелонираната съветска защита преди настъпването на разпутицата (разкаляната почва от есенните превалявания, бел. ред.) и зимата.

" Сега наподобява, че към Роботино, което е навръх изток от Запорожие, Украйна е постигнала значителен прогрес. Въпреки че фронтовата линия не се е преместила доста, откакто те пробият тази външна кора, тогава чакаме да забележим много повече инерция.

" Въпреки че ни остава още доста от есента, даже когато са пробили, задачата им не е просто да пробият, задачата им е да пресечен сухопътния кулоар, да преминат към южния бряг и по-късно да се консолидират.

Времето им за това изтича, тъй че напредъкът през идващите няколко седмици ще бъде безусловно основен “, споделя Шон Бел.

Инфо: Агенция Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР