Във вторник руски съд глоби TikTok, собственост на ByteDance, с

...
Във вторник руски съд глоби TikTok, собственост на ByteDance, с
Коментари Харесай

Защо руският съд глоби Тик Ток с $50 000?

Във вторник съветски съд санкции TikTok, благосъстоятелност на ByteDance, с 3 милиона рубли (51 000 долара) поради отхвърли на обществената медийна платформа да изтрие наличие, което съгласно съветските управляващи нарушава законите против разпространяването на " ЛГБТ агитация ", съобщи Ройтерс.

Информационните организации оповестиха, че делото против TikTok се основава на обвинявания, че компанията " предизвиква нетрадиционни полезности, ЛГБТ, феминизъм и накриво показване на обичайните полови полезности " в своята платформа.

Русия обмисля да разшири съществуващия си закон за „ гей агитация “, признат през 2013 година, който не разрешава на всяко физическо или юридическо лице да предизвиква хомосексуални връзки с деца. Законодателите настояват, че законът би трябвало да бъде уголемен, тъй че да включва и възрастни, а санкциите за излагане на малолетни на " ЛГБТ агитация " би трябвало да бъдат увеличени.

TikTok, приет за отговорен в административно нарушаване за това, че не е изтрил неразрешено наличие, не отговори незабавно на искане за коментар.

Интерфакс заяви, че представител на TikTok в правосъдната зала е настоял производството да бъде прекъснато, без да дава повече детайлности.

Глобата бележи последната стъпка в дългогодишния спор на Москва с Big Tech, с санкции за наличие, претенции за предпазване на данни и някои директни забрани, които понижават въздействието и обсега на западните компании в страната.

Руските управляващи настояват, че пазят морала пред това, което те настояват, че са неруски демократични полезности, насърчавани от Запада, само че правозащитници настояват, че законът е необятно прилаган за заплашване на ЛГБТ общността в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР