Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън определи конфликта в

...
Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън определи конфликта в
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна е рядък "преломен момент" в историята: Байдън

Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира спора в Украйна като историческа " точка на изкривяване, която се случва на всеки шест или осем генерации " и дефинира ролята на Съединени американски щати в спора като водене на първата " същинска борба " в цивилизационната битка против Русия и Китай. Байдън също по този начин даде обещание да изпрати още милиарди долари помощ на Киев.

" Намираме се в повратен миг в историята. Това се случва на всеки шест или осем генерации ", сподели Байдън по време на посещаване в завода на Lockheed Martin в Алабама и добави, че " нещата се трансформират толкоз бързо, че би трябвало да имаме надзор ".

Не е ясно коя е последната " точка на изкривяване ", посочена от Байдън, като шест до осем генерации се разказват някъде сред 100 и 200 години. Въпреки това Байдън разказа задачата на Съединени американски щати в Украйна в по-широк смисъл от елементарното снабдяване на оръжие на съдружник.

" Има непрекъсната борба сред автокрацията и демокрацията ", сподели той, визирайки Китай и Русия като врагове на хипотетичните западни " демокрации " Конфликтът в Украйна, добави той, е " първата същинска борба " в този конфликт на цивилизациите.

През последните седмици реториката на Вашингтон във връзка с Украйна се изостри, като министърът на защитата Лойд Остин съобщи наскоро, че " желаеме да забележим Русия отслабена до степен, в която да не може да прави такива неща, каквито направи, нахлувайки в Украйна ", а самият Байдън на няколко пъти прикани за промяна на режима в Москва.

Русия към този момент третира спора като фактическа война против НАТО, като външният министър Сергей Лавров упрекна ръководения от Съединени американски щати боен алианс, че " всъщност води война с Русия посредством прокурист и въоръжава този прокурист " Във вторник Байдън също по този начин явно призна, че Съединени американски щати вземат участие в марионетна война с Русия, като сподели на служащите в завода на " Локхийд Мартин ", че доставките на американски оръжия " дават опция на украинския народ да се пази самичък, без да се постанова да рискуваме да се включим в трета международна война, изпращайки американски бойци ".

Докато Байдън говореше за ролята на Китай в световния ред в Алабама, военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, съобщи пред Сената, че Съединени американски щати " в този момент са изправени пред две световни сили - Китай и Русия " и че " капацитетът за забележителен интернационален спор сред великите сили се усилва ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР