Във вторник Правната комисия в Народното събрание прие на второ

...
Във вторник Правната комисия в Народното събрание прие на второ
Коментари Харесай

Дани Канзирева: Има хора над закона, поръчват си ликвидиране на съдилища

Във вторник Правната комисия в Народното събрание одобри на второ четене измененията в Закона за правосъдната власт. Дебатите продължиха близо осем часа.

С промените се закриват профилираните съд и прокуратура.

„Ако преди тази комисия имах подозрение, след вчерашния ден и правната уредба на статута на магистратите, мога да кажа изрично, че задачата не е каквато и да е смяна в интерес на обществото. Целта е делата в профилирания съд, които са извънредно тежки, да потънат няколко години, до момента в който магистратите апелират статута си, който не бе организиран даже в унисон с Конституцията на Република България. След целия този напън делата ще стартират отначало“. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева в ефира на „България сутрин“.

По думите ѝ давностните периоди ще изтекат, губещ ще бъде народът, а печеливши – обвинените лица.

„Това, което се прави, е закононарушение, не промяна. Това е правосъдна поръчка. Явно има хора над закона, които си поръчват очистване на цели съдилища и потъването на извънредно тежки и огромни дела“, съобщи Каназирева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според депутата от ГЕРБ се провокира безпорядък във всяка една социална сфера, в това число и при битката с проведената престъпност.

„Един път – че тези каузи се връщат и действителни присъди няма да има. Втори път – връщайки проведената престъпност на районно равнище – там, където тези групи и тарторите им имат трайно открити позиции и контакти с локалните общности. Трети път – каузи, по които има успеваемост, стартират отначало“, съобщи Каназирева.

Тя разяснява и предлагането на Българска социалистическа партия хартиените бюлетини да бъдат върнати при гласоподаване.

„Нашата позиция е била ясна и поредна – отнемането на правото да се гласоподава и посредством хартиена бюлетина нарушава равното изборно право. По този метод бяха ощетени доста огромни пластове от българското общество“, посочи депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че машините са били отречени в Европа, защото не могат да открият ефикасен цивилен надзор при отчитането на резултата от гласоподаване.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР