Във вторник настъплението на Русия в Украйна продължи, но със

...
Във вторник настъплението на Русия в Украйна продължи, но със
Коментари Харесай

Украйна твърди, че руската офанзива се забавя, докато жителите бягат от бомбардираните градове

Във вторник настъплението на Русия в Украйна продължи, само че със доста по-бавни темпове, а съгласно украинските военни и разследващи служби е бил погубен втори върховен съветски пълководец, до момента в който изплашените поданици бягаха от бомбардираните градове.

В град Ирпин, в северозападния завършек на Киев, жителите тичаха с дребните си деца в колички или с бебета на ръце, а други носеха домашни любимци, найлонови торбички и куфари, съобщи Ройтерс.

"Това е като злополучие, градът е съвсем опустошен, а в квартала, в който пребивавам, като че ли няма къщи, които да не са били бомбардирани ", споделя една млада майка, която държи бебе под одеяло, а щерка ѝ стои до нея.

"Вчера беше най-тежката бомбардировка, а светлините и звукът са толкоз страшни, че цялата постройка се тресе. "

Във вторник украинското военно разузнаване заяви, че украинските сили са умъртвили съветски военачалник покрай обсадения град Харков - вторият съветски върховен пълководец, умрял по време на нашествието.

Генерал-майор Виталий Герасимов, първи заместник-командир на 41-ва войска на Русия, е бил погубен в понеделник, се споделя в изказване на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че съветската атака продължава, въпреки и със доста по-бавни темпове.

Руското министерство на защитата не беше открито незабавно за коментар, а Ройтерс не можа да ревизира известията.

Нахлуването на Русия, най-голямото нахлуване против европейска страна след Втората международна война, докара до 1,7 милиона бежанци, голям брой наказания против Москва и страхове от по-широк спор, защото Западът дава военна помощ на Украйна.

Русия назовава дейностите си в Украйна "специална интервенция ", която съгласно нея няма за цел да окупира територия, а да унищожи военния капацитет на южната ѝ съседка и да залови рискови съгласно нея националисти.

Киев отхвърли предлагането на Москва за вероятни филантропични коридори към Русия и Беларус.

След това обаче Москва предложи на жителите на градовете Суми и Мариупол да изберат да се реалокират в друга част на Украйна във вторник, като дефинира краен период до ранните часове на деня, в който Киев да се съгласи, оповестиха съветските осведомителни организации.

След третия опит за понижаване на кръвопролитията по време на договарянията в Беларус договарящите предизвестиха, че не чакат идващият кръг да докара до финален резултат. Очаква се министрите на външните работи на Русия и Украйна да се срещнат в Турция в четвъртък.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред Ройтерс, че Москва ще спре интервенциите, в случай че Украйна приключи сраженията, промени конституцията си, с цел да разгласи неутралитет, и признае анексирането на Крим от Русия и независимостта на районите, държани от подкрепяни от Русия отцепници.

Снимка: Ройтерс

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР