Във вторник, когато въздушните потоци ще са предимно от северозапад,

...
Във вторник, когато въздушните потоци ще са предимно от северозапад,
Коментари Харесай

Oгромен проблем за хора с респираторни и дихателни проблеми: Кога...

Във вторник, когато въздушните потоци ще са най-вече от северозапад, концентрацията на сахарски прахуляк над страната ще стартира да понижава.

 

Качеството на въздуха ще се усъвършенства дефинитивно чак към 4-5 април, когато над страната ни се чака да премине леден атмосферен фронт със мощен западен вятър, настояват синоптиците.

" Необичайно високи са температурите и през днешния ден, което е стрес за човешкия организъм, дружно с това южния лъх донесе сахарския прахуляк, който усили нечистия въздух. Многото ремонтни действия също са източник на фини прахови частици, изключително когато се ускори вятърът.

 

Това може да докара до кашлица, кихане, до раздразнение на очите, само че това за защитни механизми на нашия организъм. Искам да дам съвет, изключително към младежите, които карат колела или обичат да тичат заран - да лимитират тези придвижвания в този интервал. Хронично болните пациенти е добре да лимитират продължителното си престояване на открито ", сподели пулмологът д-р София Ангелова пред Българска национална телевизия.

 

Тя изясни, че в този момент стартира и сезонът на алергиите, по тази причина е е добре хора с бронхиална астма да не не помнят своите лекарства в този интервал на годината.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР