Във вторник Grayscale Investments представи на Комисията по ценните книжа

...
Във вторник Grayscale Investments представи на Комисията по ценните книжа
Коментари Харесай

Grayscale подава документи за нов фючърсен Етериум ETF

Във вторник Grayscale Investments показа на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища документи за нов борсово търгуван фонд (ETF), ориентиран към следене на фючърси върху Етериум.

Този ETF е регистриран според Закона за скъпите бумаги от 1933 година – същата регулация, която контролира ETF за артикули и спот Биткойн ( BTC ). Преди това Grayscale изиска утвърждение за обособен ETF за фючърси върху Етериум ( ETH ) според Закона за капиталовите сдружения от 1940 година – общоприетата регистрация за множеството ETF, основани на скъпи бумаги.

Това разграничаване е доста заради обстоятелството, че SEC е дала утвърждение за ETF за фючърси върху Биткойн, регистрирани и по двата закона. Това накара някои вложители да спекулират, че организацията се усеща все по-комфортно с Биткойн фючърсите като цяло.

Миналата седмица бразилската капиталова компания Hashdex стана първата конструкция, която подаде заявление за ETF, обвързван с фючърси върху Етериум, според Закона от 1933 година

Освен това десетина мениджъри на активи, дружно с Grayscale, са подали документи за ETF, свързани с фючърси върху Етериум, в сходство със Закона от 1940 година Ако бъдат утвърдени, те могат да се появят на пазара през октомври.

Неотдавнашната поръчка на Grayscale следва правосъдно решение, съгласно което SEC не е трябвало да отхвърля заявката ѝ за превръщане на нейния Биткойн концерн в спот BTC ETF. Съдебен състав дефинира, че Grayscale е потвърдила, че препоръчаният от нея Биткойн ETF е “ ” с утвърдените BTC борсово търгувани фондове, основани на фючърси.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР