Във вторник Европейският парламент одобри закон, който ще забрани продажбата

...
Във вторник Европейският парламент одобри закон, който ще забрани продажбата
Коментари Харесай

Европейският парламент потвърди решението за забрана на ДВГ

Във вторник Европейският парламент утвърди закон, който ще забрани продажбата на нови коли с мотор с вътрешно горене през 2035 година

Първата стъпка на закона за 27-те страни в Европейски Съюз планува редуциране на нездравословните излъчвания СО2 с 55% на новите коли през 2030 година (спрямо равнищата от 2021 г.). Вановете би трябвало да реализират 50% по-ниски нездравословни излъчвания в края на десетилетието по отношение на 2021 година, а през 2035 година леките коли и вановете съкращението на СО2 излъчванията би трябвало да е 100%. Това значи – завършек на продажбата на коли с ДВГ.

Решението на Европейския парламент обаче не бе взето единомислещо, за благополучие. „ ЗА ” гласоподаваха 340 евродепутати, „ ПРОТИВ ” бяха 279, а 21 се въздържаха по въпроса.

Според Ян Хьойтема, водещ пратеник на Парламента по тематиката, задачите за понижаване на излъчванията СО2 „ основават изясненост за автомобилната промишленост и подтикват нововъведенията и вложенията за автомобилните производители ”.
„ Покупката и шофирането на коли с нулеви нездравословни излъчвания ще стане по-евтино за клиентите, като по-бързо ще се оформи и второстепенен пазар. Това прави устойчивото шофиране налично за всички “, споделя той.

Споразумението бе контрактувано през предишния октомври, само че към момента се нуждае от всички публични печати. Последният подобен се чака да пристигна от Европейския съвет през март.

Още по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР