Във вторник беше проведено поредното ракетно изпитание на Северна Корея,

...
Във вторник беше проведено поредното ракетно изпитание на Северна Корея,
Коментари Харесай

„Московский комсомолец“: Ситуацията на Корейския полуостров все повече напомня за барутен погреб

Във вторник беше извършено следващото ракетно тестване на Северна Корея, като обстановката се усложни още повече поради директната опасност, която то представляваше за Япония, написа вестник „ Московский комсомолец “, представен от Фокус. Ракетата прелетя над североизточната част на страната и падна на 1, 18 км от остров Хокайдо. Ръководителят на комисията по интернационалните каузи към Държавната дума Леонид Слуцкий означи, че след извършеното тестване „ обстановката на Корейския полуостров от ден на ден припомня за барутен погреб “.

Професор Дмитрий Стрелцов от Московския държавен институт по интернационалните връзки акцентира, че е допустимо да се стигне до непредсказуемо развиване на събитията.

„ Според мен самите политици, дори като става дума за Северна Корея, не са самоубийци, с цел да стартират война. Но съществува възможност за непредсказуемо развиване на събитията. То може да бъде обвързвано с някакви непровокирани дейности, които да са под непосредствения надзор на политиците. Това могат да бъдат повреди на нуклеарни обекти, погрешно разбрани известия за желанията на другата страна, да вземем за пример лъжливи сведения за офанзива. Това също по този начин могат да са провокации на една от страните, които да доведат до спор “, изясни специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР