Във вторник – 9 ноември, ще започне подписването на типовите

...
Във вторник – 9 ноември, ще започне подписването на типовите
Коментари Харесай

Започва подписването на помощите за бизнеса заради скъпия ток

Във вторник – 9 ноември, ще стартира подписването на типовите контракти за компенсиране на бизнеса поради високите цени на електрическата енергия, оповестиха от отрасловото министерство.

По тези контракти компаниите ще могат да получат помощи за сметките си за ток през октомври и ноември за 110 лева./МВтч. Общата стойност на подпомагането е 450 млн. лева за двата месеца и от него ще могат да се възползват към 630 хиляди небитови консуматори, които си кепеват тока от свободния пазар.

Типовите контракти ще се сключат с търговците на електрическа сила, доставчиците от последна инстанция, производителите, които продават непосредствено на крайни небитови клиенти, и с борсата за ток. Първите, които са поканени да подпишат контрактите, са Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", " Електроенергийният систематичен оператор ", АЕЦ " Козлодуй ", както и електроснабдителните сдружения на ЧЕЗ, ЕВН и " Енерго-Про ".

Те са измежду сдруженията, през които ще се реализира помощта за всички небитови крайни клиенти. Тя ще бъде изплатена след приемане на позитивно мнение от Европейската комисия, каквото по неофициална информация се чака до няколко дни..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР