Във втория ден на Коледа православната църква почита Свети Йосиф,

...
Във втория ден на Коледа православната църква почита Свети Йосиф,
Коментари Харесай

Православната църква почита св.Йосиф, чества се и като Ден на бащата

Във втория ден на Коледа православната черква уважава Свети Йосиф, отбелязва се още и като Ден на бащата. Това е празник, на който се празнува бащинството и родителските грижи на мъжете. Обикновено на този ден се вършат дарове на бащите и фамилията чества дружно денем. Празникът популяризира бащите и бъдещите татковци.

Родители, лишени от опцията да виждат и поддържат връзка с децата си ще изнесатконцерт пред Народния спектакъл „ Иван Вазов ”. Концертът е отдаден на Деня на бащата, само че към могат да се причислят и майки, озовали се в същото състояние. Те оповестиха, че той е привет към институциите, които са ги лишили от правата им.

Гергана Науман , ръководител на сдружението на българите в Хановер, Германия, описа пред „ Хоризонт “, по какъв начин надалеч от родината българите съблюдават нашенските обичаи. Днес общността ще се събере на отслужена от православен духовник литургия за Коледа:

Нещо, което доста ни радва е, че ще пристигна отец Кръстин от Хамбургската българска черква и ще имаме тържествена, коледна, света литургия в тукашната сръбска черква, а по-късно ще има и събиране на българската общественост да честваме публично българска Коледа, сподели Гергана Науман в изявление за " Хоризонт ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР