Във втори пореден турнир от сериите Мастърс планираното участие на

...
Във втори пореден турнир от сериите Мастърс планираното участие на
Коментари Харесай

Тандемът на Димитров за "Мастърс" пак пропадна

Във втори следващ шампионат от сериите " Мастърс " плануваното присъединяване на Григор Димитров в конкуренцията на двойки пропадна, още веднъж не по виновност на българския тенисист. През предходната седмица в Монреал (Кан) 28-годишният хасковлия трябваше да си партнира с Кей Нишикори, само че японецът изигра маратонски мач на сингъл и се отхвърли от този на двойки.

Тази седмица Григор беше декларирал тандем с Фабио Фонини (Ит) в Синсинати (САЩ), само че поради контузия международният №10 на сингъл се отдръпна въобще от шампионата с награден фонд $6,06 млн. Българинът и италианецът трябваше да играят в I кръг на каре против Раджив Рам (САЩ) и Джо Салисбъри (Вбр), само че в този момент вместо тях на корта ще излязат запасите Роан Бопана (Инд) и Денис Шаповалов (Кан).

Снощи Димитров трябваше да стартира присъединяване си на сингъл в Синсинати. Както и преди седмица в Монреал, противник на нашия в I кръг беше Стан Вавринка (Швейц). При ново отпадане на старта на схемата първата ракета на България (№74 в света) ще се смъкне с нови четири позиции до 78-ото място в ранглистата на АТР.

В понеделник своето дълго чакано завръщане на сингъл направи някогашният №1 в света Анди Мъри (Вбр). 32-годишният шотландец загуби в I кръг на " Мастърс " в Синсинати с 4:6, 4:6 против Ришар Гаске (Фр) за 1:36 ч. Това беше първи мач поединично за Мъри след Australian Open през януари, когато в Мелбърн той даже разгласи завършек на кариерата си.

Впоследствие сър Андрю се подложи на интервенция за промяна на тазобедрена става и не щеш ли по-малко от осем месеца по-късно съумя да възобнови присъединяване си в международния тур. Все отново носителят на три трофеи от Големия шлем заяви, че няма да взе участие на сингъл в идното Открито състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк (26 август–8 септември), защото не се усеща подготвен за дуел във формат " 3 от 5 ".

" Няма да играя на сингъл на US Open. Надявахме се да можем да желаеме " уайлд кард " на по-късен стадий, с цел да преценява по какъв начин ще се усещам по-близо до шампионата. Но уредниците ги раздадоха през днешния ден, а нямаше да е почтено занапред да наемам една. Просто не знам в какво положение ще бъда в края на месеца. Няма гаранции - изясни Мъри след мача против Гаске. - Днес усещах краката си много тежки в края. Имам потребност от време. Няма по какъв начин да си възвърна формата, която желая, за седмица или две. Ще отнеме много време и работа. Планирам да играя на двойки в Ню Йорк, само че към момента не знам с кого. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР